Készült: 2020.08.03.19:59:51 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

76. ülésnap (1999.06.03.), 37. felszólalás
Felszólaló Révész Máriusz (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:50


Felszólalások:  Előző  37  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Mi éppen azt gondoljuk, hogy a pedagógiai szakaszok és az iskola szerkezete nem kezelhető külön egymástól, ez az alapvető különbség. Önök azt mondják, hogy ezt lehet, a mi kiindulópontunk azonban az, hogy ezeknek valamilyen módon alkalmazkodniuk kell egymáshoz. Lehet mind a kettő mellett érveket hozni, de azt gondolom, súlyos érvek szólnak amellett, hogy a pedagógiai szakaszolás, amiben gondolkozunk, valamilyen módon paralel fusson az iskolaszerkezettel.

A hitoktatással kapcsolatosan még egyszer alá szeretném húzni, hogy minden olyan hitoktatásra vonatkozó törvényi paragrafus, szabályozás benne maradt a törvényben, ami az előző törvényben benne volt.

(11.00)

Egyetlen mondattal egészült ki ez a törvény, mégpedig azzal a mondattal, amit az előbb felolvastam, hogy az egyházi jogi személlyel együtt kell működni az iskola fenntartójának, illetve az intézménynek. Ebből a paragrafusból semmi olyan állítás nem következik, mint amelyek itt a parlamentben az általános vita során elhangzottak. Minden olyan szabályozás, alá szeretném húzni, amit az önök többségével fogadott el a parlament 1996-ban, ebben a törvényben benne volt, benne maradt.

Tehát azt szeretném aláhúzni, hogy ezzel együtt, hogy ezt a vitát kiemeljük a társadalmi viták közül, mert ez semmiféle haszonnal nem jár senkinek, ezért elfogadtunk egy olyan javaslatot, amely minden igényt kielégít. A mi elképzeléseinken ez a javaslat nem rontott, az önök elképzeléseivel nincs ellentétben, önöket megnyugtatta, úgyhogy azt hiszem, hogy erről a kérdésről sokat vitatkozni a továbbiakban nem érdemes.

Köszönöm.
Felszólalások:  Előző  37  Következő    Ülésnap adatai