Készült: 2021.05.08.23:58:02 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

21. ülésnap, 418. felszólalás
Felszólaló Dr. Szájer József (Fidesz)
Felszólalás oka vita megkezdve
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 1:39

Felszólalások:  <<  418  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm, képviselő úr. Így is elég távolinak tűnik az összefüggés a most tárgyalt napirendi ponttal kapcsolatban, de most már késő.

Tisztelt Képviselőtársaim! Magda Sándor képviselő úrnak adom meg a szót, Magyar Szocialista Párt. (Jelzésre:) Nincs jelen. Ebben az esetben nincs további felszólalásra jelentkező.

Kérdezem, hogy kíván-e még valaki szólni. (Nincs jelentkező.) Nem.

Akkor megkérdezem Burány Sándor államtitkár urat, hogy kíván-e a vitában elhangzottakra válaszolni. (Burány Sándor: Most nem.) Nem kíván.

Tisztelt Országgyűlés! Az általános vitát lezárom; a részletes vitára a jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

(21.20)

 

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a minimálbérhez igazodó és a végzett munka mennyiségével és minőségével arányos jövedelemhez való jog érvényesülését biztosító, a közalkalmazotti előmeneteli rendszerről szóló, a Pedagógusok Szakszervezete által kezdeményezett országos népi kezdeményezés tárgyalása. A népi kezdeményezést H/773. számon kapták kézhez a képviselők.

Emlékeztetem önöket, hogy 2000. június 15-én hasonló tárgyban a házbizottság javaslatot tett a Házszabálytól való eltérésre annak érdekében, hogy egy korábbi népi kezdeményezés megtárgyalására sor kerülhessen. A házbizottság úgy határozott, hogy nincs szükség az ismételt döntésre, a vitát a korábbi precedens alapján kell lefolytatni.

Felkérem Vincze jegyző urat, hogy ismertesse az Országgyűlés korábbi irányadó döntését.

 

Felszólalások:  <<  418  >>    Ülésnap adatai