Készült: 2021.01.22.00:20:39 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

9. ülésnap, 78. felszólalás
Felszólaló Jakab István (Fidesz)
Felszólalás oka Országgyűlés a tárgysorozatba vételt elutasította
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 11:12

Felszólalások:  <<  78  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszöntöm képviselőtársaimat! Tisztelt Országgyűlés! Most határozathozatalokkal folytatjuk munkánkat. Kérem, ellenőrizzék, hogy kártyájukat elhelyezték-e a szavazógépben.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a reklámadóról szóló törvényjavaslat kivételes eljárásban előterjesztett összegző módosító javaslatáról történő határozathozatal és a zárószavazás. L. Simon László képviselő úr önálló indítványa T/154. számon, a Törvényalkotási bizottság összegző módosító javaslata T/154/7. számon, összegző jelentése pedig T/154/8. számon a hálózaton elérhető. A kivételes eljárás szabályai szerint az összegző módosító javaslat pontjairól külön szavazást nem lehet kérni, és az abban nem szereplő módosító indítványok fenntartásáról sem szavazhat az Országgyűlés.

Tisztelt Országgyűlés! Most az összegző módosító javaslatról döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a Törvényalkotási bizottság T/154/7. számú indítványát. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az indítványt 127 igen szavazattal, 47 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Most a zárószavazás következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/154. számú törvényjavaslatot, annak összegző módosító javaslattal megváltoztatott szövege szerint. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a törvényjavaslatot 144 igen szavazattal, 30 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Most előterjesztések tárgysorozatba vételéről döntünk. Emlékeztetem önöket, hogy tegnap a vitákat már lefolytatta az Országgyűlés.

Tisztelt Országgyűlés! A Jobbik képviselőcsoportjának kérelme alapján az országgyűlési képviselők, a kormány tagjai és az államtitkárok kötelező vagyongyarapodási vizsgálatát kezdeményező T/11. számú törvényjavaslat tárgysorozatba-vételéről határozunk. (A kormány több tagja távozik az ülésteremből. - Novák Előd közbeszól.) Kérdezem önöket, tárgysorozatba veszik-e Vona Gábor és Novák Előd képviselők T/11. számon előterjesztett törvényjavaslatát. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás. - Novák Előd közbeszól.)

Az Országgyűlés a törvényjavaslatot 41 igen szavazattal, 119 nem ellenében, 4 tartózkodás mellett nem vette tárgysorozatba.

Tisztelt Országgyűlés! Most az LMP képviselőcsoportjának kérelme alapján a Magyarország Alaptörvényének hatodik módosítását kezdeményező T/12. számú törvényjavaslat tárgysorozatba-vételéről döntünk. Kérdezem önöket, tárgysorozatba veszik-e Schiffer András és Mesterházy Attila képviselők T/12. számon előterjesztett törvényjavaslatát. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a törvényjavaslatot 48 igen szavazattal, 120 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem vette tárgysorozatba.

Tisztelt Országgyűlés! Most az LMP képviselőcsoportjának kérelme alapján a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló 2013. évi CXXII. törvény módosítását kezdeményező T/13. számú törvényjavaslat tárgysorozatba-vételéről határozunk. Kérdezem önöket, tárgysorozatba veszik-e Sallai Róbert Benedek, Szél Bernadett, Schiffer András képviselők T/13. számon előterjesztett törvényjavaslatát. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a törvényjavaslatot 48 igen szavazattal, 120 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem vette tárgysorozatba.

Tisztelt Országgyűlés! Most az LMP képviselőcsoportjának kérelme alapján az egyes törvényeknek a devizahitel-csapda elkerüléséhez, valamint a devizahitel-csapdában lévők megsegítéséhez szükséges módosításáról szóló T/14. számú törvényjavaslat tárgysorozatba-vételéről döntünk. Kérdezem önöket, tárgysorozatba veszik-e Schmuck Erzsébet, Schiffer András, Szél Bernadett képviselők T/14. számon előterjesztett törvényjavaslatát. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a törvényjavaslatot 45 igen szavazattal, 121 nem ellenében, 3 tartózkodás mellett nem vette tárgysorozatba.

Tisztelt Országgyűlés! Most az LMP képviselőcsoportjának kérelme alapján az állambiztonsági múlt átláthatóvá tételét kezdeményező T/15. számú törvényjavaslat tárgysorozatba-vételéről határozunk.

Kérdezem önöket, tárgysorozatba veszik-e Schiffer András képviselő T/15. számon előterjesztett törvényjavaslatát.

Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a törvényjavaslatot 49 igen szavazattal, 115 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem vette tárgysorozatba.

Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatali eljárásunk végére értünk. Most 5 perc technikai szünetet rendelek el. Köszönöm együttműködésüket. (Rövid szünet.)

(12.10)

Tisztelt Országgyűlés! Folytatjuk munkánkat. Megkérem képviselőtársaimat, szíveskedjenek helyüket elfoglalni. (Zaj.)

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a sportról szóló 2004. évi I. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitája a lezárásig. Vas Imre, Simon Róbert Balázs, Fidesz, képviselők önálló indítványát T/156. számon a parlamenti informatikai hálózaton elérhetik. Tájékoztatom önöket, hogy a házelnök úr az előterjesztés részletes vitájának lefolytatására a Kulturális bizottságot jelölte ki.

Elsőként megadom a szót Vas Imre képviselő úrnak, a napirendi pont előadójának, 30 perces időkeretben. (Jelzésre:) Bocsánat, tisztelt Országgyűlés, a forgatókönyvem szerint haladtam.

Megadom a szót Simon Róbert képviselő úrnak, a napirendi pont előterjesztőjének, 30 perces időkeretben. Parancsoljon, képviselő úr!

Felszólalások:  <<  78  >>    Ülésnap adatai