Készült: 2021.03.07.06:10:27 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

133. ülésnap (2020.06.02.), 204. felszólalás
Felszólaló Ritter Imre (nemzetiségi képviselő)
Beosztás  
Bizottsági előadó Magyarországi nemzetiségek bizottsága
Felszólalás oka Előadói válasz
Videó/Felszólalás ideje 2:58


Felszólalások:  Előző  204  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

RITTER IMRE, a Magyarországi nemzetiségek bizottságának elnöke: Köszönöm szépen. Az általános vita során kaptam olyan kritikát, hogy talán több időt kellett volna hagynom a zárszóra, és kevesebbet a törvény részleteire. Most ezt megtettem. Mindenesetre nagyon örülök neki, mert a házbizottsági ülésen, amikor láttam, hogy „Egyes törvényeknek a fegyverek megszerzésének és tartásának…” és a többi lesz az előző napirend, bíztam benne, hogy ez a mi napirendi pontunkra semmilyen kihatással nem lesz. Én köszönöm államtitkár úrnak az elismerést és az általános vitában több frakció részéről is az előkészítésre vonatkozó dicséretet, de ezt én szeretném részben továbbítani a munkában részt vevő szószólótársaimnak, másrészt pedig a bal oldalon helyet foglaló államtitkárság munkatársainak, mert a nagyon sok résztvevővel végzett másfél, közel kétéves munka hatékonysága szempontjából nagyon fontos volt az államtitkárság segítsége, irányítása ahhoz, hogy ez a törvényjavaslat így összeálljon.

Amit mindenképpen szeretnék kihangsúlyozni mellette, hogy természetesen ezzel nem zárult le sem a köznevelési törvénnyel, sem a nemzetiségek jogairól szóló törvénnyel kapcsolatos további munka. Már a mostani törvényjavaslatba is bele tudtunk tenni jó néhány olyan témát, amit már a 2017-esbe is szerettünk volna beletenni, de vagy azért, mert az előkészítésben nem tudtuk olyan hatékonyan megvalósítani az egyeztetéseket, vagy azért, mert akkor egyszerűen vagy szakmai, vagy politikai szándék még nem volt ennek az elfogadására, ’17-ben nem tudtuk elérni, hogy belekerüljön a törvénymódosító csomagba, most pedig a szakma és a politika részéről is egyhangúlag támogatást nyert, és most is van jó néhány olyan téma, ami nem került még bele. Bízom benne, hogy a következő időszakban, másfél-két év múlva, még ezen ciklus zárása előtt, megint lesz jó néhány olyan téma, ami megérik arra minden szempontból, hogy a következő törvénymódosítójavaslat-csomagba be tudjon kerülni.

Úgyhogy mi a magunk részéről szeretnénk megköszönni mindenkinek még egyszer a segítséget, és kérem valamennyi frakciónak és a parlamentnek a támogatását ahhoz, hogy a szavazásnál  bízom benne, hogy ahogy az előzőekben a hat év során minden alkalommal  egyhangúlag elfogadásra kerülhessen. Köszönöm, hogy meghallgattak. Danke für Ihre Aufmerksamkeit. (Taps.)
Felszólalások:  Előző  204  Következő    Ülésnap adatai