Készült: 2020.10.23.23:52:51 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

224. ülésnap (2001.09.24.), 52. felszólalás
Felszólalás oka Zárószavazás önálló indítványról
Felszólalás ideje 2:09


Felszólalások:   32-52  52   52-94      Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! A frakciók álláspontja ismertetésének végére értünk. Megkérdezem Orbán Viktor miniszterelnök urat, hogy kíván-e válaszolni az elhangzottakra. (Jelzésre:) Nem kíván válaszolni a vitában elhangzottakra. (Moraj az MSZP soraiban.)

Az általános vitát lezárom. A főtitkár úr jelzi, hogy nem érkezett módosító indítvány. Kérdezem, hogy ez pontos információ-e, tehát van-e valaki a jelenlévők közül, aki módosító indítványt adott be vagy ilyenről tud. (Senki sem jelentkezik.) Nincs ilyen.

Tehát, mivel az előterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, most a határozathozatal következik. Felhívom figyelmüket, hogy az országgyűlési határozati javaslat elfogadásához a jelen lévő képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az "Infinite Justice", "Végtelen igazság" művelethez történő magyar hozzájárulásról szóló országgyűlési határozati javaslatot a minősített többség szabályai szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 272 igen szavazattal, 12 nem ellenében, tartózkodó szavazat nélkül az országgyűlési határozati javaslatot elfogadta.

 

 

(A jegyzői széket dr. Vidoven Árpád helyett
Németh Zsolt foglalja el.)

 

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a Magyar Köztársaságnak az Egyesült Államokkal szemben elkövetett terrortámadást követő kül- és biztonságpolitikai lépéseiről szóló országgyűlési határozati javaslat általános vitája. Az előterjesztést H/5155. számon kapták kézhez, az előterjesztéshez - legalábbis idáig - módosító javaslat nem érkezett.

Megadom a szót Martonyi János külügyminiszter úrnak, a napirendi ajánlás szerinti tizenöt perces időkeretben.

 
Felszólalások:   32-52  52   52-94      Ülésnap adatai