Készült: 2020.06.07.05:55:52 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

272. ülésnap (2005.11.28.), 51. felszólalás
Felszólaló Filló Pál (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:34


Felszólalások:  Előző  51  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

FILLÓ PÁL (MSZP): Köszönöm szépen a szót. Igen tisztelt Elnök Úr! Igen tisztelt Képviselőtársaim! (Folyamatos zaj. - Az elnök csenget.) Szeretném elmondani, örülünk annak, hogy valamennyi politikai erő itt a parlamentben egyetért abban, hogy jó megoldás lenne, ha a karácsonyi ünnepnapok számát eggyel lehetne növelni, ezzel mi is teljes mértékben egyetértünk, hiszen nem véletlenül javasolta ezt a miniszterelnök úr is.

Ugyanakkor szeretném elmondani, amit a bizottsági vitában is elmondtunk már, hogy a munkaszüneti napok ügye olyan ügy, amelyben az lenne a jó, ha nemcsak a politikai pártok, hanem az érintettek, a munkáltatók és a munkaadók is meg tudnának ebben az ügyben egyezni. Sajnos ez a megegyezés hiányzik. Ez az egyetlen oka annak, hogy a javaslatot a bizottságban sem és itt sem tudjuk támogatni, hiszen a miniszterelnök úr ma is utalt már arra, hogy csak olyan javaslatokat támogatunk a munka törvénykönyve módosítása kapcsán, amelyben a szociális partnerek egyetértését bírjuk. Sajnálatos módon nincs meg ebben az egyetértés az Érdekegyeztető Tanácsban, nem sikerült megegyezni.

Úgy gondolom, a korrektséghez hozzátartozik, hogy képviselőtársaimat is arra kérjem, hogy olyan javaslatot ne szavazzanak meg, amelyben az érintett szociális partnerek nem tudtak megállapodni. Várjuk meg a megállapodást, és akkor valamennyi politikai párt eldöntheti ezt a kérdést itt, de előtte nem javasolnám.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  51  Következő    Ülésnap adatai