Készült: 2020.07.08.06:34:26 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

8. ülésnap (2006.06.26.), 255. felszólalás
Felszólaló Tállai András (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:08


Felszólalások:  Előző  255  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Göndör Képviselő Úr! Hát ez az egyenes beszéd, erről van itt szó. Meg kell emelni az adókat, a társaságiadó-szint 11 százalék, az átlagos adózási szint, meg kell emelni. Erről van szó. Mit tetszett mondani a választás előtt? Hát, hogy csökkenteni fogjuk az adókat és a járulékokat. Mit fogadott el, képviselő úr, tavaly ősszel ebben az ötéves adócsökkentési programban? Ezermilliárd forint adócsökkentést. Mit fog most elfogadni a képviselő úr majd ezzel? Adóemelést. Ez az egyik kérdés.

A másik kérdés, amit Molnár képviselő úr mond, hagyjuk már békén a Fidesz-kormányzás '98-2002-es szakaszát. Idejétmúlt! (Molnár László: Nem volt az olyan szép.) Tisztelt Képviselő Úr! Az előző négy évben, amikor tönkrement a magyar költségvetés, amikor előidézték a pénzügyi válságot, amikor ekkora lett a költségvetési hiány, ki volt hatalmon? Ki irányította az országot? Ön is benne volt, államtitkár volt, akkor miért jön most az én államtitkárságommal ide? Jó lenne befejezni már a visszafelé mutogatást. Egyék meg a saját főztjüket, ahogy mondják az emberek az utcán. Hála istennek, hogy így alakult, képviselő úr, mondják nekem, mert most legalább megeszik a saját főztjüket. Hát itt van, uraim, fogyasszák jó étvággyal! De azt már ne tessék mondani, hogy még a Fidesz is járuljon hozzá ahhoz, hogy önök azt mondták, hogy adót csökkentenek, és erre adót emelnek.

(21.20)

A másik kérdés: miféle szolidaritási adóról van itt szó? Hát mi történt ebben az országban? Volt valami háború, vagy mint Németországban, az NDK-t hozzánk csatolták? Vagy Erdélyt? Mert akkor megérteném, hogy a társadalomnak szolidaritásból be kell fizetnie az államkasszába, mert többletforrásokra van szükség. De semmi a világon szolidaritási célú dolog nem történt ebben az országban, amiért most szolidárisnak kellene lenni! Egy dolog történt: egy felelőtlen, a pénzügyekhez abszolút nem értő kormányzás, és annak az árát fizeti most meg az egész társadalom. Ezt ne tessék szolidáris adónak nevezni, ez adóemelés!

Köszönöm.
Felszólalások:  Előző  255  Következő    Ülésnap adatai