Készült: 2020.07.06.08:27:32 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

22. ülésnap (2006.10.17.), 160. felszólalás
Felszólaló Tállai András (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:12


Felszólalások:  Előző  160  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Köszönöm szépen. Már vártam Kovács Tibor felszólalását - indulatos, emelkedett hangú, teljesen meg van róla győződve, hogy igaza van. (Kovács Tibor közbeszólása.) Egyetlenegy hiba van, képviselő úr, komolyan mondom: most próbáljon meg kikapcsolni, és nem az ellenzéki képviselőkre hallgatni, bár az ellenzéki képviselő adja elő, de azt nézze, hogy mit mond, és ne azt, hogy ki, jó?

Tehát mondjuk, a konvergenciaprogram Canossa-járásáról ugyanebben az időszakban, amikor önök kormányoztak:

2004. május 13. Magyarország beterjeszti a 2004-2008-as időszakra vonatkozó államháztartási terveit. A célkitűzés szerint a hiány 2008-ban 3 százalék alatt lenne. Ezt ismerjük.

2004. június 23. Az Európai Bizottság túl optimistának ítéli a magyar kormány középtávú előrejelzéseit, ezért utal a 2008-as cél bizonytalanságára.

2004. december 22. Az Európai Bizottság ajánlással fordul a tagállamokból álló Tanácshoz, hogy az mondja ki, a túlzott hiány kiigazítására tett magyar lépések hatástalannak bizonyultak.

2005. január 18. Az uniós pénzügyminiszterek jóváhagyják az Európai Bizottság ajánlását, és elmarasztalják a magyar kormányt, amiért nem tudta a tervezettnek megfelelően csökkenteni az államháztartás hiányát.

2005. március 8. Az Európai Unió pénzügyminiszteri tanácsa jóváhagyja azokat az ajánlásokat, amelyeket az Európai Bizottság a túlzottdeficit-eljárás keretében intézett Magyarországhoz. A Tanács felkéri a magyar kormányt, hogy bárminemű adócsökkentés időzítését és végrehajtását a konvergenciaprogramban szereplő hiánycéloktól tegye függővé, és haladjon előre az államigazgatási, az egészségügyi és az oktatási rendszere reformjával.

2005. szeptember 16. Almunia uniós pénzügyi biztos közli a magyar kormánnyal, hogy elfogadhatatlan az autópálya-építés kapcsán alkalmazott magyar elszámolási módszer.

Tisztelt Kovács Tibor! (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) Hol van ebben a Fidesz és az ellenzéki képviselők? (Kovács Tibor: Nem erről beszéltem! - Taps a Fidesz padsoraiból.)
Felszólalások:  Előző  160  Következő    Ülésnap adatai