Készült: 2020.07.12.23:34:40 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

21. ülésnap (2006.10.16.), 94. felszólalás
Felszólaló Tállai András (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott képviselői viszonválasz
Videó/Felszólalás ideje 1:01


Felszólalások:  Előző  94  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Megértem, tisztelt miniszter úr, hogy nem vállal politikai közösséget és felelősséget Gyurcsány Ferenccel. Teljesen egyetértünk: úgy látszik, ez már az ön számára is vállalhatatlan. (Derültség a Fidesz soraiból.)

Azonban gondolkodjon el azon, hogy ebben a kormányban egyenlő-e a mérce, hogyan maradhat kormánytag az, aki alkotmány- és törvénysértő módon ígéri szocialista politikusok erős részvételét uniós pénzek elosztásában, ami uniós normákat is sért. Hogyan maradhat a Gyurcsány-kormányban a kormány élén az, aki azt mondja, hazudtunk reggel, éjjel, este? Hogyan maradhat a kormány élén az - Gyurcsány Ferenc - ebben a kormányban, aki azt mondja, hogy nem kormányoztunk, csak úgy csináltunk, mintha kormányoztunk volna? Hogyan maradhat a kormány élén az, aki azt mondja, hazudtunk, hazudtunk, hazudtunk?

Tisztelt Miniszter Úr! Én nem kérdezem önt tovább, inkább adok önnek egy tanácsot: nagyon vigyázzon, nehogy igazat mondjon, mert ön is Katona Tamás sorsára fog jutni. (Derültség az ellenzéki pártok soraiban. - Taps az ellenzéki pártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  94  Következő    Ülésnap adatai