Készült: 2020.07.14.14:13:15 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

11. ülésnap (2006.07.03.), 51. felszólalás
Felszólaló Tállai András (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka képviselő elutasította a választ
Videó/Felszólalás ideje 1:11


Felszólalások:  Előző  51  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Tisztelt Miniszterelnök Úr! Ön azt ígérte, hogy az interpellációkra személyesen fog válaszolni. Nagyon sajnálom, hogy így az ország nyilvánossága nem fogja megtudni, hogy ön mint jó üzletember most akar céget alapítani Szlovákiában, vagy nem akar céget alapítani. (Moraj, derültség a kormánypárti oldalon. - Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Gyenge volt!)

Tisztelt Miniszter Úr! Önnek pedig két mondandóm van. Az egyik: nem tudom, emlékszik-e rá, hogy az elmúlt négy évben önök kormányozták országot, és önök vitték ide az országot. A másik hírem pedig az, hogy önök nyerték meg a választást, és most önöknek kellene kormányozni, de nem úgy, ahogy tették azt a múlt héten. Ugyanis önök a múlt héten kimentek Londonba és Frankfurtba megnyugtatni a külföldi befektetőket, a pénzvilág embereit. Hát ez sikerült: miközben kinn voltak, zuhant a forint. Ennek elengedhetetlen következménye, hogy a kamatok növekedni fognak, és ez nem a hazai, a magyar kisvállalkozások érdeke, hanem éppen a külföldi pénztőke érdeke. Hát ezt jól elintézték, köszönjük szépen. Mikor fogják megnyugtatni a magyar vállalkozásokat?

Miniszter Úr! Válaszát a 800 ezer magyar kisvállalkozó érdekében nem tudom elfogadni. (Taps a Fidesz és a KDNP padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  51  Következő    Ülésnap adatai