Készült: 2020.07.12.01:27:03 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

11. ülésnap (2006.07.03.), 47. felszólalás
Felszólaló Tállai András (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 3:10


Felszólalások:  Előző  47  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszterelnök Úr! A napokban egy nagyon érdekes, ugyanakkor megdöbbentő szórólap jutott a kezembe. A szórólap egy magyarországi székhelyű kft. hirdetése volt, amelyet ügyvezetők és cégek vezetőinek címezve terjesztettek. A szórólapon pedig ez áll: "Cégalapítás Szlovákiában." Engedje meg, hogy a következő sorokat szó szerint idézzem a szórólapról: "Kedvezőtlenül érintik cégét az életbe lépő drasztikus adó- és járulékváltozások? Megoldást keres, de Magyarországon lehetőségei bezárultak? Alapítson céget Szlovákiában! Cégünk segítséget nyújt..." - szól az idézet, s ezután minden jogi és nyilvántartásba-vételi ügyintézésben felajánlja szolgálatait a hirdető gazdasági társaság.

Tisztelt Miniszterelnök Úr! Látja? Ilyen következményekkel jár egy felelőtlen kormány felelőtlen miniszterelnökének, azaz önnek a felelőtlen kijelentése, amely szerint a magyar vállalkozásoknak el lehet menni Magyarországról. Meg kellett élni a magyar vállalkozóknak, cégeknek, munkaadóknak, a magyar embereknek azt, hogy a saját hazájukban arra a tevékenységre alakulnak kft.-k, hogy segítsék az ő távozásukat Magyarországról. Átláthatóbb adózási rend, vállalkozásbarát környezet és jogi háttér Szlovákiában - azt hiszem, ezek a szavak a szórólapon mindent elárulnak a hazai nagy jólétről, a dübörgő gazdaságról, a pannon pumáról és a minket irigylő Európáról. Ezek a szavak, tisztelt miniszterelnök úr, most nem az ellenzék kritikus szavai, hanem a piac értékítélete; a piac értékítélete arról, hogy ön milyen kijelentéseket tesz, milyen intézkedéseket tesz, és az önök elmúlt négyéves kormányzati teljesítéséről.

Tisztelt Miniszterelnök Úr! Valóban jogos lesz nemsokára a kérdés: miből fizessem a nyugdíjakat? Ha önök elfogadják a minimálbér kétszerese után fizetendő járulékfizetést, ha megszavazzák a társasági adó, a gépjárműadó, az általános forgalmi adó, a személyi jövedelemadó emelését és bevezetik az elvárt adó, a házipénztáradó és a banki járadék intézményét, azt hiszem, jogos lesz az ön kérdése: ki fog Magyarországon adót fizetni?

Tisztelt Miniszterelnök Úr! Tisztelettel kérem, nyugtassa meg a magyar, hazai kis- és középvállalkozásokat, hogy ez a hirdetmény csak a képzelet szüleménye, Magyarországon nem ez a valós helyzet.

Tisztelt Miniszterelnök Úr! Kérdezem önt, hogyan juthatott ide Magyarország. Hogyan fordulhatott elő az, hogy ma már hazai cégek kitelepítése hazánkban üzletté vált? Kérdezem önt, mit kíván tenni a magyar vállalkozókért Magyarországon, azért, hogy a magyarok Magyarországon akarjanak vállalkozni, és Magyarországon akarjanak élni? Mert tudja: csak az ország, Magyarország számít.

Várom válaszát. (Taps a Fidesz és a KDNP padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  47  Következő    Ülésnap adatai