Készült: 2020.09.24.02:49:10 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

40. ülésnap (2006.12.04.), 188. felszólalás
Felszólaló Dr. Czira Szabolcs (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:07


Felszólalások:  Előző  188  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. CZIRA SZABOLCS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! 2006 augusztusában kérdést intéztem önhöz a nagykőrösi Rehabilitációs Szakkórház átalakításával kapcsolatos minisztériumi elképzelések iránt érdeklődve. A miniszter úr 2006. augusztus 9-én írt válaszában megnyugtatott: "A kórház jövőbeni elképzeléseit áttekintve tehát megerősíthető, hogy az aktív belgyógyászati osztály fenntartása szakmailag teljes mértékben indokolt."

Az elmúlt hetekben született döntés szerint, korábbi álláspontjával ellentétesen, a nagykőrösi kórházban az 55 ágyas akut belgyógyászati osztályt a minisztérium teljes mértékben megszünteti, átalakítja, rehabilitációs osztályt, illetve elfekvőt működtetne.

(16.30)

Tenné ezt annak ellenére, hogy a nagykőrösi kórház 2004-től rehabilitációs szakkórházként működik; területi ellátási kötelezettsége révén három megye 2 millió lakosának nyújt a rehabilitáció vonatkozásában interrégiós ellátás.

Idézek, szintén a miniszter úr augusztusi leveléből: "Tekintettel arra, hogy a rehabilitációs osztályon kezelt betegek jelentős része újabb akut, életet veszélyeztető rosszullétének bekövetkeztére bármikor számítani kell, továbbá arra, hogy az aktív belgyógyászati osztály által ellátott betegek 70 százaléka sürgősséggel kerül felvételre, az aktív osztály fennmaradására mindenképpen szükség van."

A kérdésem tehát arra irányul, hogy ha az elhangzottak tekintetében, amelyből jól kitűnik, hogy 2006 augusztusában a belgyógyászat fenntartása a minisztérium és a miniszter úr szerint is szakmailag teljes mértékben indokolt, akkor három hónappal később miért kell bezárásra ítélni.

Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)
Felszólalások:  Előző  188  Következő    Ülésnap adatai