Készült: 2020.09.26.04:59:09 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

120. ülésnap (2007.12.17.), 124. felszólalás
Felszólaló Dr. Czira Szabolcs (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:21


Felszólalások:  Előző  124  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. CZIRA SZABOLCS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Miközben közel 300 millió forintért dübörög a kormány egyik legújabb kommunikációs kampánya, amely fair playre buzdítja a lakosságot, sajnos azt kell tapasztalnunk, hogy 100 milliók elköltése helyett először a saját háza táján kellene sepernie a kormánynak.

Nézzünk néhány példát a pályázatok kapcsán! Fordítsuk le tettekre! Szűkebb pátriámban Nagykőrös Város Önkormányzata például útépítésre pályázott a régiónál. Pályázott, hiszen 1 forinthoz 1 forintot ígért a kormány. A valóságban az 1 forint önerőhöz mindössze megközelítőleg 20 fillért adnak. Az ígéret csak ígéret maradt, nem lett tettekre fordítva. Fütyülünk a szabályokra.

Nagykőrös 2004-ben pályázott a SAPARD-programban. A pályázati kiírás szerint az összes, határidőre beérkezett pályázat elbírálásával kellett volna döntésnek születnie. Ennek ellenére a határidőre beérkezett nagykőrösi pályázatokat felbontás nélkül utasították el, forráshiányra hivatkozva.

Vagy említhetném az egyik nagykőrösi általános iskola fejlesztési pályázatát, amelyet nem valós okokra hivatkozva utasítottak el, a fellebbezést is kizárva. A város mégis fellebbezett, s végül Bajnai Gordon miniszter úr is úgy ítélte meg: a pályázat befogadója hibázott, azonban a többi pályázat időközbeni elbírálása miatt már nem részesült a projekt támogatásban. Ezek lennének a szabályos eljárások?

Mindig adj és mindig kérj. Manapság újra sokat hallani a panelprogramról. Egy nagykőrösi pályázat 2006 októberében került befogadásra, de csak 2007 októberében érkezett a hír, hogy megközelítőleg 2,8 millió forintos támogatásban részesült az épület felújítása. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) Egy évig fektették a pályázatot.

Kérdezem, mennyire játszik fair play játékot a kormány a pályázatoknál. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  124  Következő    Ülésnap adatai