Készült: 2021.06.13.12:32:44 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

184. ülésnap (2008.12.08.), 163. felszólalás
Felszólaló V. Németh Zsolt (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 1:48


Felszólalások:  Előző  163  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

V. NÉMETH ZSOLT (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Éppen öt esztendeje annak, hogy kérdést intéztem a munkaügyi miniszterhez "Számíthatnak-e az Országos Bérgarancia Alapra a szentgotthárdi GFP Mezőgépgyár Kft. dolgozói?" címmel.

A Bérgarancia Alapból a jogszabályban meghatározott mértékű bért a dolgozók - a kérdés elhangzását követően - hamarosan megkapták. A Vogel & Noot Niemeyer Kft.-ből átalakult cég felszámolása azonban a mai napig tart, így a közel száz utcára tett munkavállaló több tízmillió forintra rúgó egyéb járandóságához ez idáig nem jutott hozzá. Az ennek fedezetéül szolgáló gépek és eszközök értékesítésére a bírósági eljárás elhúzódása miatt még nem került sor.

A pénzükre évek óta hiába váró munkavállalók ez év augusztusában egy érdekes hírre lettek figyelmesek. Egykori cégük nevére kísértetiesen hasonlító Vogel & Noot Talajtechnikai Kft. gyárat alapít Törökszentmiklóson. A kiválóan prosperáló cégcsoport ugyanúgy ekéket, fűkaszákat kíván gyártani, mint tette azt néhány éve Szentgotthárdon, és nagyjából annyi embert foglalkoztatna, mint ahányat utcára tett, és ahányuk járandóságával a mai napig tartozik.

Kérdezem miniszter urat, kapott-e a Vogel & Noot Talajtechnikai Kft. beruházásához állami támogatást. Milyen lépéseket tesz a kormányzat, hogy - ezt hangsúlyozom - a munkahelyteremtést nem akadályozva, a garanciaalapból mások helyett tett kifizetései megtérüljenek, s a dolgozók mielőbb pénzükhöz jussanak?

Tisztelettel várom válaszát. (Taps a Fidesz és a KDNP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  163  Következő    Ülésnap adatai