Készült: 2020.10.01.09:39:18 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

34. ülésnap, 134. felszólalás
Felszólaló Gyöngyösi Márton (Jobbik)
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:21

Felszólalások:  <<  134  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

GYÖNGYÖSI MÁRTON (Jobbik): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Miniszterelnök Úr! Az elmúlt hetekben kiújult a vita a nemzetbiztonsági átvilágítás szükségességéről. Talán egyetértünk abban, hogy a miniszterelnök, aki az ország első számú vezetője, az, aki a legtöbb titok, a legbizalmasabb információk birtokában van, azok ismerője, egyben a legveszélyeztetettebb is az országban, hiszen zsarolásnak, támadásnak ő van leginkább kitéve.Mégis ön, tisztelt miniszterelnök úr, az egyedüli miniszterelnök, aki az elmúlt 28 évben nem esett át nemzetbiztonsági átvilágításon, pedig már negyedjére tölti be ezt a tisztséget. Beláthatja, hogy ez egy jogi és logikai nonszensz. Itt a parlamentben már többször kezdeményeztek törvényjavaslatot ezzel kapcsolatban, a Jobbik a kampányidőszakban vetette fel a miniszterelnök D típusú átvilágításának szükségességét, ami a családtagokra is kiterjedő átvilágítást is jelentene. Ezt a Fidesz képviselői rendre lesöpörték.

Fölmerül kérdésként, miniszterelnök úr, hogy a fideszes képviselők többsége miért falaz önnek, mi rejtegetnivalója van. Sok elmélet kering arra vonatkozóan, hogy önnek erre mi oka lehet. Egyesek azt mondják, hogy még a sorkatonai szolgálata alatt szervezték be a kommunista időkben, hogy a katonatársairól információkat szolgáltasson. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Szégyelld magad!) Egyesek azt mondják, hogy a Soros-ösztöndíj azért járt, hogy ön ebben a politikai keltetőben egyfajta fiókaként elszabotálja a rendszerváltást (Derültség a kormánypárti padsorokban.). És vannak olyan elméletek is, hogy eltitkolt külföldi bankszámlák miatt történt mindez, vagy korrupciós bűncselekmények érintettsége okán kerüli ön a nemzetbiztonsági átvilágítását.

Miniszterelnök úr, szerintem ne kerülgesse ezt a kérdést tovább, hanem vesse alá magát a nemzetbiztonsági átvilágításnak. Mindenkinek ez lesz a könnyebb és az egyszerűbb. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik és a Párbeszéd soraiban.)

Felszólalások:  <<  134  >>    Ülésnap adatai