Készült: 2021.05.11.18:24:22 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

240. ülésnap (2012.11.21.), 40. felszólalás
Felszólaló Z. Kárpát Dániel (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:14


Felszólalások:  Előző  40  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A kártérítési igények érvényesítése során szeretném még egyszer kiemelni, hogy eleve kizáratik ebből a körből egy nagyon komoly társadalmi réteg, amely bár nem minősül minden esetben természetes személynek, itt jelesül a magyar kis- és középvállalkozókra gondolok, de tökéletes kiszolgáltatottságban állnak különböző multinacionális intézmények viszonylatában, legyen szó magyar beszállítóról, legyen szó magyar termelőről, és az ő védelmük tökéletesen megoldatlan a tekintetben, hogy a fogyasztó az itteni terminológia szerint csak természetes személy lehet lényegében. Általános esetben van lehetőség, mondjuk, a pénztartozás előtörlesztését tiltó rendelkezésekre, tehát olyan, őket sújtó rendelkezésekre, amelyekre fogyasztók esetében már nem feltétlenül. Tehát megmaradnak az előterjesztésben ezek a nagyon káros dolgok, ezért még egyszer mondom: a kártérítési igények érvényesítése során nagyon sok magyar vállalkozónak, termelőnek eleve nincsen lehetősége hasonlónak az elindítására sem.

Ha pedig a háborús terminológiát hozta szóba képviselőtársam, hadd próbáljam megvilágítani még rövidebben, még tömörebben, hogy miről is van szó. Azért beszélhetünk egyfajta pénzügyi háborúról Magyarországon, mert a globális hálózatok kifosztottak komplett társadalmi osztályokat, az önök költségvetésében is súlyos milliárdokat emészt föl az, hogy megpróbálják menteni legalább ezen társadalmi osztályok egy részét.

Kikre gondolunk? A devizahitelek vagy devizaalapú hitelek károsultjaira. Itt egy jó nagy, több százezres rétegről van szó, ahol maximum az érintettek negyede-ötöde számára sikerült bármifajta segítségnek látszó cselekményt foganatosítani. De ideérthetném azt is, hogy a hiteleket kiközvetítők elszámoltatása semmilyen szinten nem történt meg, adott esetben végzettség nélkül dolgozó, extrajutalékért dolgozó csalók elszámoltatása sem, a fogyasztói csoportok változatlanul működnek, még egyszer mondom: elszámoltatás nélkül. És még odáig sem sikerült eljutni, hogy a termékbemutatókon elkövetett csalások vagy pedig haszontalan áruk forgalmazása tekintetében bármiféle retorzióra számíthasson az, aki ilyenre vetemedik.

Tehát látható, hogy gyerekcipőben jár ez a fogyasztóvédelmi rendszer. Erősítsék meg, lássák el forrásokkal, enélkül ugyanis nem lehet megvédeni Magyarország polgárait. (Taps a Jobbik soraiban.)
Felszólalások:  Előző  40  Következő    Ülésnap adatai