Készült: 2021.03.09.05:11:15 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

304. ülésnap (2013.09.23.), 12. felszólalás
Felszólaló Földi László (KDNP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka napirend előttihez hozzászólás
Videó/Felszólalás ideje 2:03


Felszólalások:  Előző  12  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

FÖLDI LÁSZLÓ (KDNP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A KDNP-frakció nevében nagy tisztelettel gratulálok minden sportolónak, minden edzőnek és mindenkinek, aki a budapesti birkózó-vb megrendezésében bármilyen módon is részt vett. Nekem ceglédiként külön is öröm volt ez a birkózó-vb abból a szempontból, hogy három ceglédi sportoló indult ezen a birkózó-világbajnokságon, és közülük Lőrincz Viktor a nagyon előkelő harmadik helyen végzett.

2010-ben Cegléd városa megkapta a birkózás városa címet. Ezt kapta azért is, mert egyrészt ma a szakosztály kiválóan működik, másrészt meg azért is, mert 1950-ben Gál Józsi bácsi nyerte Magyarország első birkózó-világbajnoki címét. Ennek a címnek a tudatában neveztük el Cegléd város sportcsarnokát Gál Józsefről, és pont most a világbajnoksággal esett egybe a csarnok elnevezése.

Nagyon örülök annak, hogy a magyar kormány nagyon sokat tesz a nem látványsportágakért. Emlékeztetem tisztelt képviselőtársaimat, hogy több mint 15 milliárd forintot osztott szét az állam a nem látványsportágak között, és ezek közül igen szép arányban részesült a Magyar Birkózó Szövetség is. Hiszem és vallom, hogy a kormány és a parlament jó úton jár akkor, amikor a látványsportágakon túl az egyéni sportágakat is maximálisan igyekszik támogatni, s nemcsak a versenysport, hanem az utánpótlás és a gyerekeink egészsége miatt is.

Még egyszer gratulálok minden résztvevőnek, minden szereplőnek, és továbbra is bízom a magyar birkózás jövőjében és sikerében. Köszönöm a szót, elnök úr. (Taps a KDNP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  12  Következő    Ülésnap adatai