Készült: 2021.03.03.06:13:21 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

258. ülésnap (2013.03.05.), 129. felszólalás
Felszólaló Földi László (KDNP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:55


Felszólalások:  Előző  129  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

FÖLDI LÁSZLÓ (KDNP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Mi sem bizonyítja jobban Magyarország elhivatottságát a birkózósport olimpiai sportprogramban tartása iránt, mint hogy nem sokkal azután, hogy a téma először merült fel a parlamentben, máris olyan határozat van előttünk, amelyben kinyilváníthatjuk támogatásunkat a birkózás iránt, és együttműködést kezdeményezhetünk a hatékony fellépés érdekében.

Sokan elmondták már ma is, korábban is, hogy a NOB-VB milyen rossz döntést hozott, és ezt lehet korrigálni májusban. Valóban lehet, de azt gondolom, hogy nekünk, magyaroknak, akiknek 19 aranyérem járt, kaptunk a birkózás sportágon keresztül, nekünk kutya kötelességünk jól hallhatóknak lennünk ebben a birkózási hangzavarban, ami most megy a nemzeti birkózószövetségek, országok között.

Ahogyan azt két héttel ezelőtt is elmondtam napirend előtti felszólalásomban, Cegléd számára és nekem mint ceglédi polgármesternek különösen fontos, hogy a birkózás továbbra is olimpiai sportág legyen, hiszen itt korábban kollégáim emlegettek sportolókat, de a londoni olimpián például a ceglédi fiú, Lőrincz Tamás ezüstérmes volt. De visszamehetnénk 1950-ig, amikor az első világbajnok onnan jött.

Tehát mindenféleképpen arra kérem a tisztelt képviselőtársaimat, hogy támogassák azt a határozati javaslatot, amit a sportbizottság hozott ide elébünk. Bízom benne, hogy a Magyar Birkózó Szövetség, a Magyar Olimpiai Bizottság, összefogva nemzetközi szervezetekkel, sikeresen fogják megvívni azt a harcot, ami arról szól, hogy a 2020-as olimpián is olimpiai sportág legyen a birkózás.

Köszönöm, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  129  Következő    Ülésnap adatai