Készült: 2020.07.09.14:22:39 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

207. ülésnap (2012.06.26.), 72. felszólalás
Felszólaló Dr. Czira Szabolcs (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:08


Felszólalások:  Előző  72  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. CZIRA SZABOLCS (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Én Varga Géza azon kijelentéséhez szeretnék szólni, amiben azt mondta, hogy mégis milyen dolog, hogy azokat a hatósági feladatokat ellátó állatorvosokat, akik 36 óránál esetleg többet vagy főfoglalatosságként látják el a hatósági feladatokat, nem lehet beválasztani kamarai tisztségviselőnek, mert ezek az emberek ismerik a jogszabályokat, a legjobban fölkészült emberek s a többi.

Én azok nevében szeretném ezt kikérni, azon kollégák nevében, akik ilyen feladatot nem látnak el, és mégis ellátják a kamarai feladatokat, hiszen ők felkészültek, ugyanolyan felkészültek, ugyanúgy ismerik a jogszabályokat, mint aki hatósági feladatra megbízást kapott, vagy hatósági állatorvosként működik. Ez nem jelenti azt, ha valaki szolgáltató állatorvos, hogy neki a jogszabályokat nem kell ismerni, nem kell betartani, vagy rosszul képzett állatorvos, és ennek alapján nem került be hatósági feladatok ellátására. Tehát én nem tennék különbséget, ugyanazt a képzést kapja, ugyanazt a feladatot látja el.

Amit még korábban nem mondtam, szeretném azt elmondani, hogy azok az állatorvosok természetesen, akik szolgáltató állatorvosok is, az állam által megbízhatók akár eseti alkalommal, akár folyamatosan olyan feladatok ellátására is - de nem állami állatorvosként -, ami szükséges ahhoz, hogy egy mentesítési programot végre lehessen hajtani, az exportszállításokon kívül a helyi szállításokat, a helyi kis vágóhidakat ellenőrizhesse, de ezt mindet bizonyos szolgáltatási díjért, amit vagy az állam, vagy a tulajdonos fizet. Tehát nincsenek kirekesztve ezekből a korábban hatósági feladatnak tartott szolgáltatásokból. Így vannak ezek, az eboltás is egy időben hatósági feladat volt (Az elnök csenget.), egy időben nem, de ez kiadható maguknak az orvosoknak is, és ez így is történik, én úgy gondolom.
Felszólalások:  Előző  72  Következő    Ülésnap adatai