Készült: 2020.07.10.14:43:50 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

148. ülésnap (2011.12.06.), 318. felszólalás
Felszólaló Dr. Czira Szabolcs (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:53


Felszólalások:  Előző  318  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. CZIRA SZABOLCS (Fidesz): Tisztelt Képviselő Úr! Én azért nem kezdek bele most abba a paragrafusba, amit a legfontosabbnak tartok, Vágó Gábornak az adósságplafonnal kapcsolatban szeretném mondani, én is egyetértek azzal, hogy az állam felügyelje az eladósodását az önkormányzatoknak. Tehát mindenekfölött ne engedjék, hogy a képviselő-testület a maga hibájából vagy a polgármester tetyetutyaságából eladósítsa, hiszen politikai alkuk alapján beleszorulhat a polgármester is abba a helyzetbe, hogy adósságcsapdába kerül, hiszen nem engedik a közüzemi díjakat emelni, olyan beruházásokat hajtanak végre, aminek a fenntartása utána nehéz.

De hadd mondjam el a saját településemnek az anyagi helyzetét: mi nem vagyunk eladósodva, 25 ezres lakosú kistelepülés vagyunk, 195 ágyas kórházunk van, és nem sírunk, hogy a kórházaknak az adósságát görgetni kell, 200 millió forintos megtakarítása van a nagykőrösi kórháznak. Tehát így is lehet gazdálkodni, és azért kell beavatkozni az államnak, ahol nem merik meghozni a népszerűtlen intézkedéseket, mert a népszerűtlen intézkedések meghozatalával lehet helyre rakni sok esetben, az adókivetésekkel a költségvetést.

Amit Apáti képviselő úr mondott: én tisztelettel hadd mondjam, ne hivatkozzon a parasztemberekre. Az én nagyapáim mind parasztemberek voltak, és nem hiszem, hogy az jólesne, ha ön a parasztemberekre hivatkozna. A parasztember nem nyolc órát dolgozott, ő is két ember helyett, három ember helyett is dolgozott (Dr. Apáti István: Egy jövedelemért!), mert 16-18 órákat dolgozott, és a nyolc órába csak egy munkaidő fér bele. Mi is 12-14-16 órákat dolgozunk mint polgármesterek. (Szórványos taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  318  Következő    Ülésnap adatai