Készült: 2020.07.13.18:03:09 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

148. ülésnap (2011.12.06.), 306. felszólalás
Felszólaló Dr. Czira Szabolcs (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:16


Felszólalások:  Előző  306  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. CZIRA SZABOLCS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Ha a rendes felszólalásom következnék, akkor elállnék ettől a két perctől, mert én körülbelül egy órája arra várok, hogy rendes felszólalásra sorra kerüljek. De néhány gondolatot azért hadd mondjak el itt az előttem felszólalóval kapcsolatban is. Zakó Lászlónak azért szólok, mert, Laci, mi egy padsorban ültünk '98 és 2002 között, ugyanabban a Kisgazdapártban, az útjaink szétváltak, de azért a butaságot nem szabadna terjeszteni, ha az ember átül máshova, mert így képzitek a helyi jobbikosokat, hogy azokat a beruházásokat, amiket ti úgy ítéltek meg, hogy a főtereket feltúrják a városokban... - Nagykőrös városa megújult, amelynek én vagyok a polgármestere, és azért újult meg Nagykőrös városa, mert erre lehetett pályázni. A helyi jobbikost is kiképzitek arra, hogy arról beszéljen, hogy miért nem munkahelyet teremtünk; mert nem arra lehet ezt a pénzt nyerni, hanem arra lehet nyerni, amire az Európai Unió ezt szánta.

Mivel Ivády Gábor elment, az eladósításról nem igazából akarok beszélni, de Novák Elődhöz azért hadd intézzek néhány gondolatot, hiszen ő az összeférhetetlenséget hozza elő. Én magam is mint polgármester nyújtottam be hozzá módosítást. Ne csak az országgyűlési képviselőről beszéljünk, hanem az összes politikai megbízatásról, a helyi képviselő, a külsős bizottsági tag s a többi. Én ennek vonatkozásában is nyújtottam be módosító indítványt. Hogy aztán ez továbbmegy-e vagy sem, az most egy másik kérdés, de számomra sértő, hogy a képviselő úr álláshalmozóknak nevez bennünket.

Az ön frakciójában ül-e, akinek ügyvédi irodája van? (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Igen!) Vagy orvos, és praktizál? (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Igen!) Azok nem álláshalmozók? (Közbeszólás a Jobbik soraiból: Közpénzből!) Mert amikor én országgyűlési képviselőként kezdtem, mint gyakorló állatorvos is dolgoztam (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), úgy, hogy reggel hat órakor kimentem a tehenészetbe, és úgy indultam ide (Az elnök ismét csenget.), hogy a feladatomat el tudjam látni. Így van ez a polgármesterséggel is, hogy mi sokkal többet dolgozunk, mint egy országgyűlési képviselő. (Taps a Fidesz soraiból.)
Felszólalások:  Előző  306  Következő    Ülésnap adatai