Készült: 2020.07.08.07:35:53 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

265. ülésnap (2017.12.11.), 140. felszólalás
Felszólaló Demeter Márta (LMP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott képviselői viszonválasz
Videó/Felszólalás ideje 1:10


Felszólalások:  Előző  140  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DEMETER MÁRTA (LMP): Köszönöm, elnök úr. Hát, ennyi hazugságra nehéz reagálni egy percben, de akkor Varga Mihálytól hadd idézzek. Miután azt mondta, hogy 575 milliárd forint össznév­ér­ték­ben bocsátott ki a magyar állam ilyen letelepedési kötvényt, azt mondta: tehát azt gondolom, hogy ez az államadósság finanszírozásában nem egy jelentős tétel, hiszen évente több mint 6000 milliárd forintnyi adósságot újítunk meg vagy törlesztünk.

Na, hát ennyire volt ez fontos a magyar államadósság szempontjából. Egyébként ez egy kölcsön, amit a magyar állampolgárok majd vissza fognak fizetni. A programot, bár most lezárult, de bármikor újraindíthatják, hiszen él a törvény.

És egyébként nem voltak nyilvánosak ezek az eljárások és a dokumentumok, hiszen pereskedni kellett azért, hogy a Gazdasági bizottság egyáltalán bármit kiadjon, és még így sem adta ki a megfelelő dokumentációt.

És egyébként nem tudom, mit szólnak hozzá a képviselőtársai, hogy itt az Országgyűlésre hárítja a teljes felelősséget, már nem mintha ők ebben nem lennének felelősek, de ezt a programot ön találta ki, ön ébredt fel ezek szerint egyik reggel azzal, hogy hoppá, egy ilyen programot kellene megvalósítani Magyarországon, és ön volt a Gazdasági bizottság elnöke. Úgyhogy nem tudja a felelősséget magától eltolni. A kérdésem az, hogy ön mennyi pénzt kapott ebből, miniszter úr.
Felszólalások:  Előző  140  Következő    Ülésnap adatai