Készült: 2020.07.16.16:10:24 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

262. ülésnap (2017.11.28.), 6. felszólalás
Felszólaló Demeter Márta (LMP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka napirend előtti felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 5:14


Felszólalások:  Előző  6  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DEMETER MÁRTA (LMP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Egyértelműen látszik, hogy a kormánynak semmilyen válasza nincs a XXI. századi Európát és benne Magyarországot érintő kihívásokra. Tegyük fel a kérdést, hogy hogyan védik meg Magyarországot például a kibertámadásoktól. Vajon a honvédség most felállításra kerülő lovas szakaszaival? Ötszázlovas ménessel fogják megvédeni?

Tegyük fel a kérdést, hogy hogyan védik meg az országot a szervezett bűnözői csoportoktól vagy az idegen titkosszolgálatok térnyerésétől. Talán a letelepedésikötvény-konstrukcióval, azzal a pénzmosási konstrukcióval, amivel a magyar állam már 18 milliárdos veszteséget szenvedett? Azzal a konstrukcióval, amivel az Orbán-kormány volt az, amely szervezetten megvalósította a bevándorlást, hiszen 20 ezer embert érdemi ellenőrzés nélkül engedett be Magyarországra és Európa területére? Eközben Orbán Viktor az Európai Tanácsban mindent megszavaz kivétel nélkül, és eközben 10 milliárdokból folytatnak bevándorlásellenes kampányt, közben maga az Orbán-kormány adja el Magyarország szuverenitását a saját anyagi hasznáért.

Hogyan védik meg az országot az orosz befolyásszerzéstől, az idegen befolyásszerzéstől? Talán Paks II.-vel? Vagy talán azzal, hogy engedik, hogy Bőnyben szélsőséges szervezettel orosz diplomaták gyakorlatozhassanak, miközben a magyar illetékesek semmilyen lépést nem tesznek, ezt követően a magyar diplomácia semmilyen lépést nem tesz, miután egy tragédia is bekövetkezik?

Hogyan védik meg például a misszióban szol­gáló katonák biztonságát? Hogyan biztosítják számukra az eszközök utánpótlását, amikor nincsenek megfelelő szállítógépek? Talán a 40 éves lélegeztető­gé­pen tartott technikai eszközökkel teszik meg ezt?

Tegyük fel a kérdést, hogy hogyan biztosítja a kormány a külképviseletek biztonságát. Emlékszünk arra, hogy a taskenti magyar nagykövetséggel kapcsolatban milyen biztonsági rések, anomáliák derültek ki, ahol igenis a kémelhárítás fontossága is felmerül. Ehhez képest az Alkotmányvédelmi Hivatal képviselői jelzésre, az én jelzésemre sem volt hajlandó még csak megvizsgálni sem az ügyet. Így védik meg a külképviseletek biztonságát?

Vagy nézzük meg, hogyan védik meg az országot körözött bűnözőktől, például terrorizmus finanszírozásáért körözött bűnözőtől! Hogyan védték meg Ghaith Pharaontól? Vagy akár Zaid Naffa, ugye tudjuk, hogy biztonsági kockázatot jelent, mégis a mai napig tb. konzulként működhet Magyarországon. Hogyan teszik ezt? Úgy, hogy ráadásul ezek az emberek még vígan Semjén Zsolt és Orbán Viktor közelében sertepertélhetnek, Ghaith Pharon Orbán Viktor mellett vásárolhatott telket, és bizniszelhetett egyébként Orbán Viktor vejével is.

Vagy milyen válasza van arra a kormánynak, hogy maga a magyar miniszterelnök akár nemzetbiztonsági kockázatot is jelenthet? Semmilyen garancia nincsen arra, hogy ne így lenne, hiszen a mai napig ő az egyetlen miniszterelnöke Magyarországnak, aki nem esett át nemzetbiztonsági átvilágításon. Vagy hogyan védik meg titkos paktumoktól Magyarországot? Hogyan védik meg a magyar embereket az eladósodástól? Akár Paks II.-vel? Vagy a Budapest-Belgrád-vasútvonallal?

Tehát látszik az, hogy nincsen kormányzás Magyarországon. A magyar kormány bűnözői logikán szerveződött tevékenységet végez. A Fidesz lebontotta Magyarország biztonsági rendszerét, és hol a végtelen inkompetencia az, ami jellemzi a kormányt, hiszen csak és kizárólag a politikai lojalitás számít a biztonsági szervezetekben, hol pedig maga a kormány szolgáltatja ki tudatosan a magyar emberek biztonságát, nem másért, mint bizonyos üzleti körök anyagi hasznáért. Kérdezem én, hogy hogyan védik meg az országot: papírkartonokkal? Konzultációs ívekkel? Ezzel vívják a csatát?

Egyértelmű, hogy maga a kormány jelöl ki álellenségeket, amelyek ellen tudja fitogtatni a hatalmát, miközben a valódi veszélyekkel nem foglalkozik. Maga a magyar kormány adja el az ország szuverenitását, és árusítja ki egy szűk kör anyagi hasznáért az ország biztonságát. Csak egy törékeny, inkompetens és hatalomért remegő kormány csinál ilyet. Ez a legnagyobb nemzetbiztonsági kockázat ma Magyarországon. Csak a saját táborukat tartják össze, méghozzá közpénzen.

Sürgős megoldások kellenek! A 2018-as rendszerváltást követően az LMP újjá fogja építeni Magyarország biztonsági rendszerét. Ez nem könnyű feladat, de egy következetes munkával megvalósítható. El fog jönni a felelősségre vonás, minden egyes politikai és szakmai felelőst felelősségre fogunk vonni, aki közrejátszott az ország biztonságának eladásában. A politikát és a szakmát szét kell választani. Az idegen befolyásszerzés elleni hatékony védekezés rendszerét meg fogjuk teremteni (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), a biztonsági protokollokat be fogjuk tartatni, és biztonságos Magyarországot fogunk építeni úgy, hogy megteremtjük a társadalom bizalmát újra a biztonsági intézményekben. Köszönöm, elnök úr. (Taps az LMP padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  6  Következő    Ülésnap adatai