Készült: 2020.07.12.04:17:14 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

261. ülésnap (2017.11.27.), 237. felszólalás
Felszólaló Demeter Márta (LMP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Előadói válasz
Videó/Felszólalás ideje 2:06


Felszólalások:  Előző  237  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DEMETER MÁRTA (LMP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Köszönöm szépen a támogató megnyilatkozásokat az ellenzék részéről. Még egyszer hangsúlyozom, hogy nem párt­politikai kérdésről beszélünk, éppen ezért kezde­mé­nyeztük azt az ötpárti egyeztetést, ahol igyekeztünk erről a témáról minél többen beszélgetni. Ezen, való igaz, hogy az LMP és a Jobbik vett részt. Remélném azt, hogy ilyen fontos témában egyébként a többi pártnak is lehetne a részvételére számítani. Ez nem történt ebben a témában meg.

Ahogy kormánypárti képviselőtársam nagyon sok mindent felsorolt ám, hogy önök miket tettek, nagyjából ezt hallottuk a bizottság ülésén is, ezt a faj­ta sikerpropagandát, azért arra felhívnám a figyel­mét, hogy szerintem azt mindenki pontosan látja, hogy egy nagyon-nagyon tudatos politikát folytat a kormány, tehát egyáltalán nem ad hoc támogatások vannak a családok részére, és nem ad hoc találják ki az intézkedéseket, hanem itt pontosan egy saját nemzeti tőkésosztályt építenek ki.

(17.40)

Azokkal, akik nem férnek bele az önök ideológiai megközelítésébe, vagy nem férnek bele abba az anyagi körbe, abba a felső középosztálybeli vagy felső osztálybeli körbe, sajnos egyáltalán nem foglalkoznak. Azt gondolom, ez elfogadhatatlan.

És vajon miért ne lehetne szociális szempontokat figyelembe venni, anyagi szempontokat figyelembe venni ezeknek a támogatásoknak a megállapításánál? Igenis, akik jobban rászorulnak, azoknak több támogatást kell kapniuk, ez teljesen egyértelmű.

És ahogy ön említette például a CSOK-ot, hogy ugyanúgy az egyszülős családok is igénybe tudják venni ‑ igen-igen, amennyiben valami elképesztő összeget keresnek.

Én azt gondolom, a kormánypártok közelében nagyon sok olyan család van, ahol ez bizonyára nem okozna problémát, de az egyszülős családok többsége igenis borzasztó nehéz anyagi körülmények között él, úgyhogy azt gondolom, érzéketlenség az, ahogy a kormánypárt ehhez hozzááll.

Természetesen a javaslatokat továbbra is fenntartjuk és be fogjuk nyújtani, 2018. áprilistól pedig meg is fogjuk valósítani. Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  237  Következő    Ülésnap adatai