Készült: 2020.08.14.17:24:15 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

136. ülésnap (2020.06.08.), 111. felszólalás
Felszólaló Soltész Miklós (KDNP)
Beosztás Miniszterelnökség államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Videó/Felszólalás ideje 2:13


Felszólalások:  Előző  111  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SOLTÉSZ MIKLÓS, a Miniszterelnökség államtitkára: Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Először is, valóban túl vagyunk, legalábbis részben, egy olyan nehéz helyzeten, amely mind emberi megpróbáltatást, mind pedig gazdasági megpróbáltatást is hozott sok-sok embernek, a döntéshozóknak, a területeken dolgozóknak. Egyik oldalról volt egy fantasztikus helytállás emberileg is, gazdaságilag is, a másik oldalon pedig a galádságok sokasága. És hogyha megengedi, én is néhányat azért felsorolnék.

Itt van a főpolgármestere az országnak, Karácsony Gergely. (Derültség és közbeszólások az ellenzéki pártok padsoraiból, többek között: Az országnak…  Az elnök csenget.) Karácsony Gergely, miközben mások napról napra küzdöttek emberéletekért, akkor ő a fővárosi idősotthoni intézményekbe nemhogy nem tette be a lábát, hanem meg sem próbált segíteni az ott élőknek. Azért az mégsem véletlen (Tordai Bence közbeszól.), hogy az idősotthonokban elhunytak számának kétharmada a fővárosi intézményekből tevődött össze. Ez mutatja, hogy ha egy tutyimutyi alak vezeti a fővárost, annak ez a következménye.

És lehet tovább sorolni. Lehet tovább sorolni azt a sok-sok esetet, amit ön is mondott, amit Niedermüller Péter tett, hogy egyik oldalról az óvónőknek csökkenti a bérét, a másik oldalról pedig a vállalkozásokat megnyomorítja. Miért? Mert azt gondolja, hogy ebből tudja fedezni az általa preferált ügyvédeknek és másoknak a bérét. Egyébként a vállalkozások, amelyekért annyira aggódik most itt az ellenzék, azok meg tönkremennek, hacsak nem állnak ki mellettük kormánypárti képviselők, mint például Bajkai István is ebben a kerületben. Ha ő nem szólal föl, akkor ott bevezetik a napernyőadót, és nem tudom, még sok minden mást. (Közbeszólások az ellenzéki pártok padsoraiból.)

Tehát azt hiszem, amit ön felsorolt, és ezt mindenki így gondolja az országban, legalábbis a nagy többség, jól mutatja azt, hogy az az anarchista baloldal, amelyik most is itt óbégat, nemhogy (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) nem tesz az emberekért, hanem sokkal inkább még ilyen helyzetben is sarcolni akarja őket. Köszönöm. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)
Felszólalások:  Előző  111  Következő    Ülésnap adatai