Készült: 2020.09.22.10:37:09 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

235. ülésnap (2009.10.26.), 82. felszólalás
Felszólaló Dr. Gruber Attila (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott képviselői viszonválasz
Videó/Felszólalás ideje 1:13


Felszólalások:  Előző  82  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. GRUBER ATTILA (Fidesz): Köszönöm szépen, miniszter úr. Majd a következőkben fel fogom vetni a New York-i adóelengedés érdekességét, amit már, azt hiszem, hogy távolról sem lehet a ködbe vesző 2006-os évre tenni. Ha ön csodálkozik, akkor majd szívesen elmondom önnek azt, ami már a külügyi bizottságban téma volt.

Mégis azért ilyen simán ne menjünk el, hogy az egész problémát rákenjük az orosz félre. Miniszter úr is pontosan tudja, hogy egy olyan zártkörű meghívásos pályázaton nyerte el ez az off-shore cég a lehetőséget, hogy megvegye azt az ingatlant, aminek nyolc hónappal a pályázat kiírása előtt már átutalta a vételárát, amiben a három pályázó közül egy nem is válaszolt a meghívásra, a második nem is egészítette ki. Tehát tulajdonképpen, azt hiszem, ön is nagyon jól tudja, hogy az üzleti életben ezek a meghívásos pályázatok kiterjedhetnek (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) arra is, hogy olyanokat hívjanak meg, akiknek eszük ágában nincs ezzel foglalkozni.

Mégis azt kell mondjam (Az elnök ismét csenget.), miniszter úr, hogy ez azért sokkal fontosabb annál, mintsem az orosz államra hárítani ennek a felháborító dolognak az összes következményét. És remélem, lesznek következményei. (Taps a Fidesz és a KDNP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  82  Következő    Ülésnap adatai