Készült: 2020.09.26.21:18:24 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

235. ülésnap (2009.10.26.), 76-78. felszólalás
Felszólaló Dr. Gruber Attila (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:03


Felszólalások:  Előző  76 - 78  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. GRUBER ATILA (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Igen, elfogadom.

ELNÖK: Elfogadja. Öné a szó, képviselő úr.

DR. GRUBER ATILA (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. "Hazudtunk reggel, éjjel és este, és közben két évig nem csináltunk semmit, majd beledöglöttünk" - mondotta volt az előző miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc. Úgy tűnik, hogy utódja - tanítványa -, Bajnai Gordon ugyanezen életérzéssel küszködik. A közelgő bukás előtt most hirtelen előáll egy újabb csomaggal, amit ő korrupcióellenes csomagnak hív.

Ehhez képest idestova több mint két hónapja rendszeresen bombázom a kormányt, illetve Kovács Tamás legfőbb ügyészt a moszkvai kereskedelmi kirendeltség botrányos elkótyavetyélésével kapcsolatos kérdéseimmel. Úgy tűnik, hogy a szégyenteljes ügy nem csak az én személyes érdeklődésemet keltette fel, mert ahogy a múlt héten már több sajtóorgánum is beszámolt, az Állami Számvevőszék jelentése alapján már a Fővárosi Főügyészség is megindította a nyomozást, valamint odáig jutottunk szerencsére, hogy a Központi Nyomozó Főügyészségnél is folyamatban van egy büntetőeljárás a becstelen eladás ügyében.

Már csak azért is alapos a gyanú, hogy érvényben lévő jogszabályokat áthágva került eladásra ez a bizonyos moszkvai ingatlan, a kereskedelmi kirendeltség épülete, mert a büntetőjogi szakterületen túl is folynak további vizsgálatok ebben az ügyben.

Miniszter Úr! Arcpirító eljárás ez; amikor a gazdasági válság közepette a kormány népnyúzó intézkedésekkel sarcol egy végletekig legyengített társadalmat, önök magánzsebekbe vándorló, borsos profit reményében messze áron alul elherdálnak egy nehezen megszerzett, rendkívül értékes külképviseleti tulajdont.

(15.10)

Miniszter úr! Vajon milyen mögöttes célok vezérlik önt, az ön által is tudott...- magyar kormányt a külföldi magyar állami vagyon ilyetén felelőtlen elpazarlásában? Mi lehet az oka, hogy Moszkva legfrekventáltabb területén 210 ezer forint/négyzetméteres áron (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) képesek önök eladni ezt a nagyszerű épületet?

Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)
Felszólalások:  Előző  76 - 78  Következő    Ülésnap adatai