Készült: 2020.08.12.12:18:01 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

80. ülésnap (1999.06.21.), 222. felszólalás
Felszólaló Bernáth Ildikó (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:06


Felszólalások:  Előző  222  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BERNÁTH ILDIKÓ (Fidesz): Két perc alatt nehéz lesz minden eddigi kétpercesre válaszolni, de igyekszem tőmondatokban.

Tisztelt Danka Lajos képviselőtársam! Tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy ön ma még itt ül a kormányoldalon, remélem, hogy ez 2002-ig így lesz. Higgye el, hogy elolvastam a benyújtott módosító indítványát! Némi affinitásom van a dologhoz, mert korábbi civil életemben én is dolgoztam, nem az adóhatóságnál, de a megyei tanácsnál mint árszakértő, és sűrűn ellenőriztem különböző gazdálkodó szervezeteket.

Keller képviselő úrnak az a kritikája, hogy nem illik év közben benyújtani adózással kapcsolatos módosító indítványt; én ezt elfogadom, elismerem. Igaza van abban is, hogy késői a benyújtás, sokkal jobb lett volna, hogyha ez korábban megtörténik. Én mégis azt hiszem, hogy sosincs késő. Lehet, hogy csak ősszel fogadjuk el a törvényt, de még akkor is nyerünk vele három hónapot.

Bauer képviselő úr közbeszerzéssel kapcsolatos megjegyzésére annyit hadd jegyezzek meg, hogy az APEH által folytatott jelenlegi gyakorlat 1993-ban alakult ki, ma is változatlan.

Önöknek olyan sokszor aggodalmat okoz az APEH elnökének a személye. Azt kérem önöktől, hogy a kedélyek megnyugtatása érdekében és valamennyiünk nyugodt álma érdekében mégiscsak jobb lenne, hogyha a nyomtatványok gyártását, forgalmazását kormányrendelet szabályozná a jövőben, nem pedig az adóhivatal elnökének eddig folytatott gyakorlata, amelyet az elődök alakítottak ki.

Köszönöm.
Felszólalások:  Előző  222  Következő    Ülésnap adatai