Készült: 2021.09.18.05:34:07 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

7. ülésnap, 333. felszólalás
Felszólaló Balczó Zoltán (Jobbik)
Felszólalás oka részletes vita lezárva
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 3:20

Felszólalások:  <<  333  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Megköszönöm a képviselő úr válaszát. Felhívom a hozzászólásra jelentkezett képviselők figyelmét, hogy az előterjesztői választ követően újabb vita megnyitására nincs mód.

A benyújtott módosító javaslatokról várhatóan a következő ülésünkön döntünk.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági megbízottak, valamint egyes centrális alárendeltségű szervek feladat- és hatásköreiről szóló 1991. évi XX. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Pokorni Zoltán, Szabó Erika, Fidesz-képviselők önálló indítványát T/44. számon, a bizottsági ajánlást pedig T/44/2. számon megismerhették.

Tisztelt Országgyűlés! A bizottsági ajánlás összesen egy ajánláspontot tartalmaz. Megnyitom a részletes vitát. Megkérdezem, kíván-e valaki felszólalni. (Nincs jelzés.)

Mivel felszólalót nem látok, a részletes vitát lezárom, s így nyilván az elhangzottakra sincs, aki válaszoljon érdemben, köszönöm szépen. A benyújtott módosító javaslatokról várhatóan a következő ülésünkön döntünk.

Tisztelt Országgyűlés! Ahogy azt a mai nap kezdetén az ülésvezető elnök jelezte, a műsorterjesztés és a digitális átállás szabályairól szóló törvényben meghatározott pályázati eljárás országgyűlési ellenőrzését szolgáló eseti bizottság felállításáról szóló országgyűlési határozati javaslathoz módosító javaslat nem érkezett, így részletes vitára nem kerül sor. Az előterjesztés elfogadásáról várhatóan a következő ülésünkön határozunk.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Kósa Lajos és más képviselők, Fidesz, önálló indítványát T/32. számon, a bizottsági ajánlást pedig T/32/39. számon megismerhették.

Tisztelt Országgyűlés! A bizottsági ajánlás összesen 33 ajánláspontot tartalmaz. Az összefüggésekre és a szabályozás egységére figyelemmel indítványozom az Országgyűlésnek, hogy ezeket egy szakaszban tárgyalja meg. Aki ezzel egyetért, kérem, kézfelemeléssel szavazzon! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége az indítványt elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Megnyitom a részletes vitát az ajánlás 1-33. pontjaira. Megkérdezem, kíván-e valaki felszólalni. (Jelzésre:) Ivády Gábor, LMP-képviselőnek megadom a szót.

Felszólalások:  <<  333  >>    Ülésnap adatai