Készült: 2020.04.05.06:31:36 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

161. ülésnap, 93. felszólalás
Felszólaló Dr. Dávid Ibolya (MDF)
Felszólalás oka Országgyűlés az interpellációs választ elfogadta
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:41

Felszólalások:  <<  93  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: A képviselő úr a választ nem fogadta el, ezért kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e a miniszteri választ.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 173 igen szavazattal, 142 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett a miniszteri választ elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Tájékoztatom képviselőtársaimat, hogy áttérünk az azonnali kérdések tárgyalására, félperces technikai szünetet rendelek el. Kérem képviselőtársaimat, csendben távozzanak! (Rövid szünet.)

Tisztelt Képviselőtársaim! A képviselőtársaimnak mondom, hogy az ügyrendi bizottság folytatja ülését a főemelet 61-ben. Köszönöm.

Tisztelt Képviselőtársaim! Tájékoztatom az Országgyűlést, hogy a Házszabály 90. § (3)-(4) bekezdése, valamint a 118. § (1) bekezdése alapján Fülöp István, az MDF országgyűlési képviselője, “Egyenes beszéd, avagy milyen lesz az új kormányö címmel Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelölt úrhoz benyújtott azonnali kérdését az Országgyűlés elnöke visszautasította, mivel a miniszterelnök-jelölt nem szerepel azon személyek között, akikhez azonnali kérdést lehet benyújtani. A gyermek-, ifjúsági és sportminiszternek pedig nem tartozik feladatkörébe az új kormánnyal kapcsolatos azonnali kérdés megválaszolása. (Zaj.)

Tisztelt Képviselőtársaim! Répássy Róbert, a Fidesz képviselője, kérdést kíván feltenni a miniszterelnöknek, “Mit tett a kormány a korrupció ellen?ö címmel. A miniszterelnök halaszthatatlan közfeladata ellátása miatt válaszadásra Bárándy Péter igazságügy-minisztert jelölte ki. Megkérdezem Répássy Róbert képviselő urat, elfogadja-e a válaszadó személyét.

Felszólalások:  <<  93  >>    Ülésnap adatai