Készült: 2020.07.06.09:11:10 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

241. ülésnap (2009.11.10.), 244. felszólalás
Felszólaló Babák Mihály (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:21


Felszólalások:  Előző  244  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BABÁK MIHÁLY (Fidesz): Mélyen tisztelt Elnök Asszony! Kedves Szabó képviselő úr és Török képviselő úr, van némi diszkrét báj abban Mádi képviselőtársam felszólalása után, amit önök mondanak, hogy többet adnak. Van még önöknek lelkiismeretük, zsarolni különben azokat az embereket, akik ledolgozták az életüket, és azt mondani, hogy többet adnak? Hát azt hiszik, hogy a magyar nyugdíjasok ostobák? Kérem szépen, úgy gondolom, hogy ne sértegessék őket!

Szeretném elmondani azt, ön kioktatott engem, hogy az infláció gyűjtőfogalom és mi tartozik bele - igaza van. Csak épp elfelejtette elmondani megint - ez is féligazság, ez tényleg így igaz -, hogy van egy nyugdíjas vásárlói kosár. Amiket önök intézkedtek, az lényegesen jobban sújtotta a nyugdíjasokat a saját fogyasztásukban. Most nem akarom fölsorolni, mert még belekötne, és semmi értelme nincs.

Annak is van szintén diszkrét bája, hogy önök azt mondják, hogy nem vették el a 13. havit, hanem felfüggesztették. (Göndör István közbeszól.) Bocsásson meg, de az édesanyámék nem kapták meg ebben az évben a 13. havit fél év óta, és jövőre pedig egész évben nem fogják megkapni, mert nincs benne a költségvetésben. Akkor miről tetszenek beszélni? Adnak plusz 4 százalékot számukra, és az infláció és minden más, az elvonás lényegesen több, mint amit elvettek tőlük? És akkor ezt önök még nyugodt lelkiismerettel merik mondani, hogy mi beszélünk félre? Gondolkozzanak már el ennyi hazugság után!

Köszönöm. (Taps a KDNP és a Fidesz padsoraiból.)
Felszólalások:  Előző  244  Következő    Ülésnap adatai