Készült: 2020.07.06.12:28:46 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

241. ülésnap (2009.11.10.), 208. felszólalás
Felszólaló Babák Mihály (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:36


Felszólalások:  Előző  208  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BABÁK MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm, elnök asszony, a szólás lehetőségét. Kovács képviselő úr feltette a saját maguk kérdését, milyen szándékkal adták be a költségvetési törvényjavaslatot. Te jó Isten! Hát azért, mert törvény írja elő, tisztelt képviselő úr. Semmi szívességet nem tettek, de tudják, ezt a rossz költségvetést inkább be se rakták volna! Ez mindenkitől elvesz.

Képviselő úr, ön beismerte, hogy egy hónapot elvesznek az emberektől. Most sem mondott igazat. Kettőt vesznek el, jó, ha tudja. Az önök időszámítása szerint nem 12 hónapból áll az év, hanem már csak 10-ből. Képviselő úr, elvettek az emberektől egy 13.-at, elvettek különböző megszorításokkal összegeket, és jövőre még kevesebből kell megélniük.

Nem veszi észre, hogy nyomor van az országban, mélyül a szegénység? Hát hol él ön, tisztelt képviselő úr? És akkor az ellenzéket hibáztatja? Honnan gondolja, hogy van jogalapja ránk fogni a saját piszkaikat, hibáikat és elbaltázott dolgaikat?

(13.50)

Azt mondja, hogy felelős döntést akarnak hozni. Tudják mit? Elhiszi magukról valaki ebben az országban, hogy felelősen kormányoztak az elmúlt hét-nyolc évben, és most felelős döntést akarnak hozni? Hölgyek, urak! Sem a bevétel oldaláról, sem a kiadás oldaláról nem reális a költségvetés.

Hogy milyen költségvetési hiányt passzíroznak át a következő évre - MÁV, egészségügy, BKV, önkormányzatok; az MNB-t most nem említem; PPP-, IMF- és EU-törlesztések, nincsenek benne a jövő évi kiadásokban, jó, ha tetszenek tudni. Tehát a kiadási oldal is hazugság. Passzírozzák át az ez évi hiányukat, és hogy 3,8 lesz a hiány, az pedig népmese!

Köszönöm. Az is hazugság. (Göndör István közbeszól.)
Felszólalások:  Előző  208  Következő    Ülésnap adatai