Készült: 2020.04.01.20:33:12 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

32. ülésnap (2010.10.05.), 60. felszólalás
Felszólaló Babák Mihály (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:14


Felszólalások:  Előző  60  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BABÁK MIHÁLY (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Bocsánatot kérek, de van egy olyan dolog, amelyben szeretném eloszlatni a félreértést, ugyanis Volner képviselőtársam szerint mintha azt mondtam volna, és úgy értette, hogy nem szereztem tudomást a világgazdasági válságról. Tévedés, tudom. A bőrömön érzem, és érzi az ország is és minden polgára. Csak ne felejtse el, hogy volt egy kormány, amely nyolc éven keresztül kormányozott, s ebben az országban saját gazdasági válságot csinált, eladósította az országot. Az ön unokája is fogja fizetni, sőt lehet, hogy a dédunokája is.

Én elhiszem, hogy türelmetlen Volner képviselőtársam 2010-et illetően, de a 2010-es költségvetést az előző kormány hagyta jóvá. A mozgástér szinte semmi, hisz egy skatulyába helyezte az új kormányt és mozgáslehetőségét, ami esetleg belül valamilyen mozgásteret biztosít, de a hiánycél, az eladósodottság, az elvont pénzeszközök mind béklyói és korlátai a jelenlegi kormány működésének. Ki kell mondani azt, hogy új kormány van, új parlament van, más többség van, ugyanakkor a pénzügyi feltételeken nincs módja a jelenlegi kormánynak jelentősen és generálisan változtatni, ráadásul az idő is csekély volt még arra, hogy generális változásokat eszközöljön.

Úgyhogy megértem a türelmetlenségét 2011-et illetően is, de azért ne feledje el, amikor ön türelmetlen, hogy az előző kormány önnek mint parlamenti képviselőnek a mozgásterét is beszűkítette több ezer milliárddal, nem csak 2011-re, 2012-re, sőt 2013-ra is. Az IMF-hitelt ki kell vonni a gazdaságból törlesztés kapcsán. Ki kell vonni 2011-ben, 2012-ben és 2013-ban. Úgyhogy, mélyen tisztelt képviselőtársam, úgy gondolom, hogy ha ön mentegeti az előző kormányt, szíve joga - nem igazán áll önnek jól -, és mutogatni az önkormányzatokra. Nem hittem volna, hogy ez a feladata, hogy mentegeti a kormányt, de úgy látszik, ami összetartozik, az összeér. E tekintetben nagyon csekélyek a lehetőségei.

Kérem, számoljon ön is, hogy hogy korlátozták be az ön képviselői lehetőségeit.

Köszönöm elnök úr, hogy szólhattam. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  60  Következő    Ülésnap adatai