Készült: 2020.04.05.16:32:05 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

32. ülésnap (2010.10.05.), 34. felszólalás
Felszólaló Dr. Nyikos László (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:04


Felszólalások:  Előző  34  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. NYIKOS LÁSZLÓ (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Közben, amíg hallgattam Babák képviselőtársam hozzászólását, azon gondolkoztam, milyen az a szalonképes kifejezés, ami méltó ennek a Háznak az aurájához, és eszembe jutott, hogy Antall József mondta egyszer, hogy szamárság. Ez még szalonképes. Nos, az ön hozzászólásában rendkívül sok szamárság volt, ezeket nem fogom megismételni, mert ahhoz kevés lenne a két perc, de még a tizenöt perc is, csak távirati stílusban.

Én azt mondtam többek között, hogy az Állami Számvevőszék más típusú ellenőrzéseket jelent az Európai Uniónak, és más az, amit a parlamentnek jelent.

Másodszor. Egyetértek Babák képviselő úrral abban, hogy a törvényeket be kell tartani. Én a jogállamot úgy értelmezem, a demokráciát úgy élem meg, hogy mindaddig, amíg egy törvény, egy jogszabály hatályban van, addig azt be kell tartani. Azt nem lehet minősíteni, én mint jogszabály-alkalmazó nem minősíthetem, hogy azt nem tartom be. Igen, a hatályos jogszabály a mércéje a tevékenységnek. Tehát ezért kell betartani a hatályban lévő törvényeket. Még akkor is, ha nem jók. Akkor meg kell változtatni, ha nem jók. Erről beszélek, ezt már több alkalommal is kifejtettem.

Végül: nem értek egyet szakmai szempontból Babák úrral abban, mint újból gyakorló polgármesterrel sem, hogy a hatékonyság a legfontosabb célja az ellenőrzésnek. Előtte a szabályszerűség, előtte a törvényesség, hogy stimmelnek-e az elszámolások. Hogy lehet hatékonyságot mérni, ha nem stimmelnek az elszámolások? Homokra építi a hatékonysági ellenőrzéseket? (Babák Mihály: Én ilyet nem mondtam!) De azt mondta, képviselő úr, hogy a legfontosabb a hatékonyság! Nem, kérem, az első az, hogy stimmeljenek az elszámolások.

Köszönöm, elnök úr. (Taps a Jobbik soraiból.)

(11.20)
Felszólalások:  Előző  34  Következő    Ülésnap adatai