Készült: 2019.11.17.01:35:30 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

316. ülésnap (2013.10.25.), 72. felszólalás
Felszólaló Kovács Tibor (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:22


Felszólalások:  Előző  72  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KOVÁCS TIBOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Selmeczi Képviselő Asszony! 19 500 milliárd forint az kevesebb, mint 22 ezer milliárd forint. Ez az államadósság nagysága most. Tehát akárhányszor fogják elmondani, hogy GDP-arányosan, meg mihez viszonyítottan, hogy s mint csökkent az államadósság, az államadósság nem csökkent, hanem 3000 milliárd forinttal több, mint ami a kormányváltás idején volt. Ezért anakronisztikus az, amikor azt mondják, hogy a 3000 milliárd forintot, amit elloptak egyébként a megtakarítóktól, a magyar állampolgároktól, és azért nem valós az, amit Herman képviselő úr mond, mert 3 millió tag közül csak 1 millió volt az, aki kötelezően lépett be, 2 millió önkéntesen lépett be (Közbeszólások, derültség a Fidesz padsoraiból.), mert úgy gondolta, hogy ő megtakarítja a pénzét. Önkéntesen lépett be, tisztelt képviselő úr, és ezektől az emberektől vették el a megtakarításaikat. És hogyha ezerszer fogják elmondani, ez akkor is tényszerű, mert jó lenne, hogyha már arról beszélnének, hogy hová lett ez a 6000 milliárd forint, ami eltűnt az önök költségvetésének feneketlen kútjában.

És nem beszélnek azokról a többlet-adóbevételekről sem, ami éves szinten 450 milliárd forinttal több befizetési kötelezettségként terheli az állampolgárokat, mint annak idején, az MSZP-kormány idején.

Az államadóssághoz meg még egy adalék, tisztelt képviselő asszony: ön itt ült akkor is, 1998-ban, illetve 1998 után, amikor az önök kormányzásának eredményeként bizonyos jelentős számú pénzeket kivittek a Magyar Fejlesztési Bankba, hogy az nem része a magyar költségvetésnek, aztán az Európai Bizottság meg előírta, és ez is hozzájárult például ahhoz, hogy 60 százalékról 70 százalékra ugrott rögtön az önök kormányzása után az államadósság nagysága.
Felszólalások:  Előző  72  Következő    Ülésnap adatai