Készült: 2019.11.22.21:01:52 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

316. ülésnap (2013.10.25.), 204. felszólalás
Felszólaló Hegedűs Lorántné (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:24


Felszólalások:  Előző  204  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HEGEDŰS LORÁNTNÉ (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Az előttem felszólalóhoz szeretnék röviden csatlakozni, de előtte az előző felszólalásom kapcsán egy félreértést szeretnék tisztázni. Valóban rosszul fogalmaztam, tehát az eladósodott kistelepülések esetében valóban megtörtént az adósság kifizetése, a nagy településeknél történt az átvállalás csak. Önmagában ezért került ez körülbelül a tavalyi évben 70 milliárd forintba az államnak, de ezzel együtt a 2013-as évben mintegy 80 milliárd forintnyi hiány van továbbra is belekódolva. Tehát azzal együtt, hogy az állam ezt az adósságrendezést részlegesen megtette, ezzel együtt még mindig további 80 milliárd forintnyi hiány van kódolva a rendszerbe.

Tállai államtitkár úr egy konferencián azt mondta, hogy meg kell tanulni, hogy a hiány nem tervezhető, tehát a hiánnyal kapcsolatos gondolkodásunkat át kell állítani, és hogy a hiány nem tervezhető; ezt fogadjuk el az államtitkár úrtól, a hiánynak ezenfajta definícióját. A probléma az, hogy akár tervezhető, akár nem, a hiány van. Ezt nálam sokkal ékesebben és tudományosabban bizonyítják a települési önkormányzatok érdekszövetségeinek az állásfoglalásai, amit a legutóbb kiadtak, de visszamenőlegesen az év bármelyik időszakára vonatkozóan mindegyiket meg lehet nézni, ugyanazt tartalmazzák.

És ha már Zombor Gábor képviselőtársam felvetette az egészségügyi finanszírozást, hadd térjek újra vissza az orvosi ügyelethez. Továbbra is hiányzik ez a központi költségvetésből, pedig nagyon nagy gond, nagyon nagy probléma, azzal együtt, hogy egyébként már maga a definíciója, az, hogy mi a minimális szolgáltatás, ami még elegendő, tudjuk, azt jelenti, hogy 40 ezer emberenként egy orvos, egy mentős, egy ápoló, egy kocsi, és így tovább, ami egyébként is önmagában kevés. Tehát nemcsak, hogy nem adunk hozzá pénzt, hanem a minimális szolgáltatás meghatározása is kevés. Ennek egy konkrét példáját a következő felszólalásomban fogom elmondani.

Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a Jobbik soraiban.)
Felszólalások:  Előző  204  Következő    Ülésnap adatai