Készült: 2019.11.20.02:15:55 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

316. ülésnap (2013.10.25.), 12. felszólalás
Felszólaló Seszták Oszkár (KDNP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:42


Felszólalások:  Előző  12  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SESZTÁK OSZKÁR (KDNP): Tisztelt Képviselőtársam! Az ön felszólalását, az ön csúsztatásait pedig az jellemzi legjobban, hogy arról beszélt, hogy 700 milliárddal nőttek a költségvetés adóbevételei, és ezt olyan módon teszi meg, hogy nem veszi figyelembe, mondjuk, az adóbehajtás hatékonyságát. (Kovács Tibor nevet.)

(8.40)

Például a költségvetés önmagában már azzal jól járt, tisztelt képviselőtársam - bármennyire is nevetséges önnek, az adókat be kell szedni, és a magyar emberek, a magyar társadalom, a magyar ellátórendszer érdekében kell felhasználni -, tehát a költségvetés már önmagában attól jól járt, hogy az online pénztárgépek bevezetéséről beszéltünk ebben az évben, mérhetők a költségvetés adóbevételei. A technikai nehézségeken meg - biztos vagyok benne - úrrá tudunk lenni, még ha vannak ebben komoly ellenérdekeltek és olyan képviselők is a Magyar Országgyűlésben, akik azért szurkolnak, azért tesznek, azért lobbiznak, hogy ez a magyar gazdaságot, magyar adófizetést kifehérítő lépés ne következhessen be.

Tehát ön úgy beszél az adóbevételek növekedéséről, hogy közben nem veszi figyelembe, hogy az egész adóterhelés, ami az embereket, a családokat, az állampolgárokat, a gazdálkodó szervezeteket érinti, az összességében csökkent. Lehet hogy az adóbeszedés volumene nagyobb lett - és ez üdvözlendő és helyes -, de az adóterhelés, ami az egyes állampolgárokat, az egyes adózókat érinti, az egyértelműen és kimutathatóan csökkent, még ha ez önnek nem is tetszik, hiszen nevetni méltóztatik.

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  12  Következő    Ülésnap adatai