Készült: 2020.10.27.07:17:12 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

37. ülésnap, 121. felszólalás
Felszólaló Dr. Kásler Miklós
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Beosztás emberi erőforrások minisztere
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:22

Felszólalások:  <<  121  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. KÁSLER MIKLÓS, az emberi erőforrások minisztere: Köszönöm szépen. Igen tisztelt Elnök Úr! Képviselőtársam! Képviselőház! Annyit szeretnék mondani, hogy én 26 éve mint intézetvezető és negyven-egynéhány éve mint orvos nézek szembe a betegekkel és a társadalommal. A kérdéseire konkrétan válaszolva: mást se csináltunk 160 napig, mint dolgoztunk. Létrehoztuk a kórházi fertőzések elleni rendelkezéseket, kidolgoztuk az alapellátás átalakításának a koncepcióját, kidolgoztuk a sürgősségi ellátás átalakításának a tervét, öt nemzeti programot dolgoztunk ki a prevenciótól a rehabilitációig, a struktúrával, a tevékenységgel és a finanszírozással, a népegészségügyi programnak a kereteit meghatároztuk. Tehát azt tudom önnek mondani, hogy igenis nagyon keményen dolgoztunk. Ezzel szemben önök a Gottsegen Intézetben történteket a betegek megfélemlítésére, hisztériakeltésre használták fel.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ hivatalból kivizsgálta az ügyet. Megállapította, hogy a sajnálatos módon elhunyt beteg esetében Székely doktornak sürgősséggel, 24-48 órán belül műtétet kellett volna végezni  akkor még szó nem volt arról, hogy felmondanak neki , ehelyett egy olyan protézist rendelt meg, aminek a gyártási ideje legalább 30 nap. A kórház vezetése ezért felelőssé nem tehető. Elérhető a népegészségügyi intézet jelentése, szíveskedjék gondosan tanulmányozni, nem úgy, mint Szent Ágoston püspökségének a székhelyét.

A második dolog: mindent… (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Felszólalások:  <<  121  >>    Ülésnap adatai