Készült: 2020.10.26.02:31:32 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

37. ülésnap, 119. felszólalás
Felszólaló Dr. Lukács László György (Jobbik)
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:19

Felszólalások:  <<  119  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, tisztelt elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Isten hozta önt itt a Házban! Igen ritka vendége a Háznak, pedig lenne miről beszélgetni, ha az egészségügyről van szó, nemcsak azért, mert ön a területért felelős miniszter, hanem azért, mert egyben orvos is. Azt mindenki látja, hogy mióta ön a miniszter, gyakorlatilag krízisben van az egészségügy. Persze nem csak ön felelős ezért, hiszen ez már régebb óta húzódik, az Orbán-kormánynak gyakorlatilag ez egy különös ismertető jele lett, hogy az egészségügyben áll a bál, ha úgy tetszik. De mégis érdemes górcső alá venni, hogy mi is kötődik az ön nevéhez, és miniszter úr, ahogy így végiggondolom az egészet, valójában semmi pozitív, csak a negatívumokat lehet felsorolni. Mióta miniszteri székében ül, és eltelt most már 160 napnál is több, lényegében áll a krízis a sürgősségi ellátóhelyeken, a háziorvosi praxisok betöltetlenségét nem lehetett megakadályozni, a dolgozók ugyanolyan rosszul érzik magukat a munkahelyükön, és a betegek sem érzik magukat biztonságban, rémisztő kórházi fertőzési adatok látnak napvilágot.

(13.50)

Mondhatunk egy olyan ügyet is, például a szívsebész Székely Lászlónak az ügyét, ami az utóbbi időben, úgy gondolom, jól jellemezte és mintegy credója volt, összefoglalja az ön miniszterségének a munkáját.

Miniszter úr, öntől ennél lényegesen többet vártak az emberek, nemcsak azért, mert orvosként miniszter, hanem azért, mert az Orbán-kormány azt ígérte, hogy az egészségügyet is rendbe fogja tenni. Ön az elmúlt 160 napban megfagyott. Semmire nem sikerült rendesen reagálnia, nem sikerült a sürgősségi krízisekre, nem sikerült az egyenkénti, akár az ajkai kórházban vagy a Honvédkórházban meglévő krízisekre reagálnia, sőt egy olyan ügyet, egy olyan szimbolikus ügyet sikerült kreálnia Székely doktor úrnak az ügyéből, amely továbbra is mérgezi az egészségügynek a mindennapjait.

Tisztelt Miniszter Úr! Ideje, hogy őszintén válaszoljon, és ön is szembenézzen egy tükörrel, és bevallja, hogy mit is tett az elmúlt időszakban. Miniszter úr, ön miatt mondott le Nagy Anikó államtitkár asszony? Ön érez felelősséget amiatt (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), hogy Székely László eltávolítása miatt betegek (Az elnök ismét csenget.) maradnak ellátatlanul? Miniszter úr, bele tudna nézni a hozzátartozók szemébe őszintén és azt mondani, hogy a felelősségét nem érzi ebben? Várom a megtisztelő válaszát. (Taps az ellenzék soraiban.)

Felszólalások:  <<  119  >>    Ülésnap adatai