Készült: 2019.11.19.13:49:48 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

205. ülésnap (2005.03.08.), 140. felszólalás
Felszólaló Dr. Pap János (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:18


Felszólalások:  Előző  140  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. PAP JÁNOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Én azért nem összegezném így a vitát, hogy mindenben konszenzus volt. Igen tisztelt Képviselőtársaim! Konszenzus volt az elvekben, az elképzelésekben, a célokban (Gőgös Zoltán: És ez baj?), de ami ebben a törvényjavaslatban van, enyhe túlzás azt mondani, hogy konszenzus volt, és önökön belül sincs konszenzus a törvényjavaslattal kapcsolatban. Ezt azért szerencsés és fontos rögzíteni.

Igen tisztelt Képviselőtársaim! Több felszólalást megvártam, mire a kétpercest kértem. Visszamutogatni néhány évre, enyhén szólva egy kicsit sántít. (Gőgös Zoltán: Mert fáj az igazság!) Miért sántít? Önök az elmúlt három évben nem tudták, hogy baj van az agrárgazdaságban? Az elmúlt három évben nem tudtak semmit tenni? Önök mélyebbre nyúlnak vissza? Nem, igen tisztelt képviselőtársaim, az a baj, hogy önök elviekben nagyon jó, még talán támogatható, elvszerű törvényeket tudnak hozni úgy a ciklus végén, amikor már nem kell csinálni semmit, aztán ha kormányváltás van, akkor majd a másik kormány csináljon vele, amit akar, ha pedig önök jönnek, akkor nem kell vele semmit csinálni, hiszen az a törvény úgy teljes, úgy jó, ahogy megvan.

Még egy dolgot hadd mondjak, igen tisztelt képviselőtársaim. Nagyon rossz úton jár az az ember, aki még csak a szájára is meri venni azt, hogy falu és város. A két dolog nem összehasonlítható. Ezt önök említették, az egyik hozzászólásukban volt, hogy a falu és a város egymás ellen fordítása.

Igen tisztelt Képviselőtársaim! Tessék megnézni, önöknek kötelező olvasmány meg kötelező műsor is, a miniszterelnökük beszédét, akkor, amikor nyugdíjról, családi pótlékról és gyógyszertámogatásról beszélünk (Gőgös Zoltán: Azt a faluban is kapnak, figyelj!), akkor, amikor pártsemleges gazdák kimennek az utakra, akkor önök teszik meg a falu és a város szembeállítását, önök próbálják abba a helyzetbe szorítani a gazdákat, ha mindazt a követelést, ami nekik jogos, teljesíti a kormány, amit egyébként teljesíteni kellett volna, akkor milyen hátrány éri adott esetben a városban élő embereket. Természetesen a gyógyszer és a nyugdíj vonatkozásában a falusi embereket is ugyanúgy érinti, csak ők tudják lent a falun, hogy őket nem érinti hátrányosan, mert ők egyúttal a gazdákhoz tartoznak (Gőgös Zoltán: Sántít ez a gondolat!), egy picit a gazdák szélesebb köre található praktikusan falun és vidéken, mint a városban. (Gőgös Zoltán: Ülj le!) Úgyhogy ezen az úton önök indultak el, és ez egy nagyon rossz út, ezt ne kövessék.

Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiból.)
Felszólalások:  Előző  140  Következő    Ülésnap adatai