Készült: 2020.07.11.16:53:06 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

243. ülésnap (2009.11.16.), 172. felszólalás
Felszólaló Tóth Gábor (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:00


Felszólalások:  Előző  172  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TÓTH GÁBOR (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Államtitkár Úr! A 3-as számú főút bag-domonyi kereszteződése hosszú évek óta baleseti gócpont, ezért a körforgalommá való átalakítására égető szükség lenne. A Galga-Menti Újság számára adott válaszában pár hónappal ezelőtt a minisztérium azt közölte: a GKM a baleseti statisztikák áttanulmányozása után úgy döntött, hogy "a 3. számú főút 40-871 szelvényében lévő Bag-Domony közötti összekötő út kereszteződésének körforgalmi csomóponttá való átépítése, előkészítéssel, megkezdődhet. Az átépítés a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában történik, útpénztárforrás felhasználásával. Az építkezés a tervek szerint 2009 nyarán indul, addig az előkészítés - tervezés, engedélyezés, területbiztosítás - folyik. A beavatkozás várhatóan 2009 végéig befejeződik."

Most november közepe van, de ismereteim szerint még a tervezés sem kezdődött el. Választókerületem körforgalomban érintett települései, Tura, Galgahévíz, Hévízgyörk, Bag, Aszód, Kartal, Verseg, Iklad, Domony önkormányzatai határozatban követelik a tarthatatlan helyzet megoldását, a csomópont megfelelő, biztonságos átépítését. Országgyűlési képviselőként első számú kötelességem, hogy megpróbáljak változtatni a tarthatatlan helyzeten, segítsem 40 ezer naponta erre közlekedő ember biztonságos közlekedését. Ezért a költségvetési törvényjavaslathoz módosító javaslatot nyújtottam be a körforgalom megépítése érdekében, azonban a kormánypárti képviselők nem támogatták a bizottsági szakban.

Tisztelt Államtitkár Úr! Miért nem tartják vállalásukat, miért nem biztosítják a forrást a körforgalom megépítésére? Mikor indul el a tervezés, majd az építkezés? Nem ígéreteket, hanem pontos dátumot várunk. Várom megtisztelő válaszát, választóim nevében nyomatékosan követelve, hogy végre lépjenek a kérdésben.

Köszönöm. (Szórványos taps a Fidesz soraiban.)
Felszólalások:  Előző  172  Következő    Ülésnap adatai