Készült: 2020.07.13.21:51:52 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

217. ülésnap (2017.05.02.), 239. felszólalás
Felszólaló Jakab István (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó Törvényalkotási bizottság
Felszólalás oka Ismerteti a bizottság véleményét
Videó/Felszólalás ideje 2:20


Felszólalások:  Előző  239  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

JAKAB ISTVÁN, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm a szót, tisztelt elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Ezúton tájékoztatom a tisztelt Országgyűlést, hogy a Törvényalkotási bizottság 2017. április 27-én megtárgyalta a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamaráról szóló 2012. évi CXXVI. törvény módosításáról szóló T/14660. számú törvényjavaslatot, és ahhoz a bizottság összegző módosító javaslatot és összegző jelentést nyújtott be, amelyet a bizottság 20 igen szavazattal, 10 nem ellenében elfogadott.

(18.10)

Az összegző módosító javaslat a Törvényalkotási bizottság saját indítványát tartalmazza, amely két pontban pontosította a szakbizottság módosító javaslatát. Az elfogadott javaslat így egyértelműsíti, hogy az új megyei küldöttgyűlés küldötteinek mandátuma nem az alakuló megyei küldöttgyűlés napjával, azaz nem a naptári napon, hanem az új küldöttgyűlés megalakulásának időpontjával jön létre, és az előző küldöttgyűlés mandátuma ezzel egyidejűleg ebben az időpontban szűnik meg. Továbbá az egyértelmű jogalkalmazás érdekében rögzíteni kell, hogy a választott bírósági kikötésre vonatkozó rendelkezés hatálya a már megkötött és a módosítás hatálybalépésekor is érvényes kikötésekre nem terjed ki. Végezetül a módosító javaslat hosszabb felkészülési időt biztosít a törvény rendelkezéseinek alkalmazására.

Összességében tehát, tisztelt képviselőtársaim, úgy gondolom, és a bizottság tagjai úgy ítélik meg, hogy a törvényjavaslat elfogadásával tisztább és pontosabb szabályozás születhet, ami mind a Magyar Agrárkamara alkalmazottainak, munkatársainak, mind pedig a kamarai tagságnak alapvető érdeke. Ezért kérem tisztelt képviselőtársaimat, támogassák a törvényjavaslatot. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiból.)
Felszólalások:  Előző  239  Következő    Ülésnap adatai