Készült: 2020.07.05.12:06:35 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

217. ülésnap (2017.05.02.), 229. felszólalás
Felszólaló Jakab István (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó Törvényalkotási bizottság
Felszólalás oka Ismerteti a bizottság véleményét
Videó/Felszólalás ideje 2:18


Felszólalások:  Előző  229  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

JAKAB ISTVÁN, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Ezúton tájékoztatom a tisztelt Országgyűlést, hogy a Törvényalkotási bizottság 2017. április 27-én megtárgyalta a halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló 2013. évi CII. törvény módosításáról szóló T/14681. számú törvényjavaslatot, és ahhoz a bizottság 23 igen szavazat mellett, 6 nem ellenében összegző módosító javaslatot és összegző jelentést nyújtott be.

Az összegző módosító javaslat a Törvényalkotási bizottság saját indítványát tartalmazza, amely egy pontban pontosítja a szakbizottság előterjesztését is. Az elfogadott módosító indítvány egyrészről felhatalmazást ad a halgazdálkodásért felelős miniszternek arra, hogy olyan programot dolgozzon ki, amelynek célja az idegenhonos inváziós fajok visszaszorítása, másrészről rögzíti, hogy a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. mellett a Balaton gazdaságosan fenntartható hasznosítása, valamint a balatoni vízgyűjtőn lévő haltermelési létesítmények busatermelésének kontrollja érdekében a Balatoni Halászati Zrt. tekintetében is a tulajdonosi jog gyakorlója a halgazdálkodásért felelős miniszter legyen.

(18.00)

Az előzőeken túlmenően a módosító javaslat értelmezést segítő és nyelvhelyességi pontosítást tartalmaz.

A Törvényalkotási bizottságban szakmai vita nem alakult ki, csupán egy belső túlterjeszkedést vizsgáló ügyrendi indítvány ügyében végül maga az indítványtevő, az indítványt előterjesztő is tartózkodott.

A törvényjavaslatban található egyszerűsítések, pontosítások egyértelműen a horgászok és a potenciális halfogyasztók érdekeit szolgálják. Ezért kérem képviselőtársaimat, támogassák a törvényjavaslatot. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  229  Következő    Ülésnap adatai