Készült: 2020.09.20.22:42:56 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

142. ülésnap, 319. felszólalás
Felszólaló Dr. Áder János (Fidesz)
Felszólalás oka Határozathozatal módosítókról
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:13

Felszólalások:  <<  319  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Mivel az előterjesztéshez senki sem nyújtott be módosító javaslatot, a határozathozatal egyetlen döntést igényel. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az Állami Számvevőszék 1999. évi tevékenységéről szóló jelentés elfogadásáról szóló országgyűlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 318 igen szavazattal, 4 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett az országgyűlési határozati javaslatot elfogadta.

 

Soron következik a Budapest Sportcsarnok újjáépítéséről szóló törvényjavaslat kivételes eljárásban történő határozathozatala. Az ifjúsági bizottság önálló indítványát T/2608. számon, a területfejlesztési bizottság ajánlását pedig T/2608/7. számon kapták kézhez. Az előterjesztés vitája ma délelőtt lezajlott, amelynek során mind a kormány, mind a képviselőcsoportok álláspontjának ismertetésére sor került. Most a benyújtott módosító javaslatokról határozunk.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e az ajánlás 1-9. pontjait, amelyeket a kijelölt bizottság terjesztett elő.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 305 igen szavazattal, 1 nem ellenében, 20 tartózkodás mellett elfogadta.

A határozathozatal előtt megkérdezem Pokol Bélát, az alkotmányügyi bizottság elnökét, látja-e akadályát a zárószavazás megtartásának.

 

Felszólalások:  <<  319  >>    Ülésnap adatai