Készült: 2020.07.12.04:33:08 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

337. ülésnap (2013.12.16.), 195. felszólalás
Felszólaló Dr. Budai Gyula (Fidesz)
Beosztás vidékfejlesztési minisztériumi államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Videó/Felszólalás ideje 2:04


Felszólalások:  Előző  195  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. BUDAI GYULA vidékfejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselő Asszony! Nem Bitay Márton mondta, hanem én mondtam, hogy néhány ember kormányellenes hangulatra kívánja felhasználni azt, hogy a földalapú támogatások körül zűrzavaros helyzetet alakítanak ki. Ennek pedig az apropója nem volt más, mint hogy a múlt héten tájékoztattuk a nagy nyilvánosságot, hogy a Világgazdaság felelős szerkesztője, Újvári Miklós úr 232 hektárra jelentett be úgy támogatási kérelmet, hogy nem volt jogosult, majd ezt követően, miután én megtettem ez ügyben a feljelentésemet a NAV-hoz, másnap Újvári Miklós úr távozott, és azóta senkinek nem árulja el, hogy mi volt az oka, hogy más használatában, művelésében levő területre jogosulatlanul nyújtott be támogatási kérelmet.

Egyébként, tisztelt képviselő asszony, amikor önök elmondanak tényeket, nem nagyon látnak a dolgok mögé. Ebben az évben 177 ezer támogatási kérelem érkezett be, ebből a MVH 170 ezer támogatási kérelmet fizetett ki, ennyinek fizetett előleget, 140 milliárd forintot. 7 ezer kérelem maradt fenn és a 7 ezer kérelem ellenőrzése a túligénylés, a kettős igénylés, illetőleg a függőben levő földhivatali bejegyzések miatt van még. Ugyanakkor az MVH folyamatosan dolgozza fel ezeket a túligényléseket, kettős igényléseket, és folyamatosan fizeti ki a gazdálkodóknak az előleget.

Egyébként azt gondolom, hogy az MVH rendszere vonatkozásában a Vidékfejlesztési Minisztérium tette meg azt az intézkedést, amelynek alapján az MVH egyik felelős vezetője és másik három nem MVH-s dolgozó a rendőrség szeretetét élvezi. Folyik az ügy kivizsgálása, és folyik annak az ügynek a felderítése, amely vonatkozásában több száz millió forint európai uniós támogatást mentettünk meg a gazdáknak.

Köszönöm szépen.

(17.00)
Felszólalások:  Előző  195  Következő    Ülésnap adatai