Készült: 2020.07.12.19:13:53 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

334. ülésnap (2013.12.09.), 114. felszólalás
Felszólaló Dr. Budai Gyula (Fidesz)
Beosztás vidékfejlesztési minisztériumi államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Videó/Felszólalás ideje 2:07


Felszólalások:  Előző  114  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. BUDAI GYULA vidékfejlesztési minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Én úgy gondolom, hogy önöknek van a legkevesebb joga ebben a témakörben megszólalni, mert az önök kormánya alatt, 2005-ben azért volt háromhetes gazdatüntetés Budapesten, mert önök elfelejtették kifizetni a földalapú támogatásokat, majd ezt követően is hol kifizették, hol nem, de mindig késve fizették ki, tisztelt képviselő úr. Viszont én úgy tudom, hogy az ön által tulajdonolt cég, amelyikben ön is tulajdonos, vagy a kedves édesapja, az megkapta a támogatást, tehát azért a családi öröm megvan önöknél, tisztelt képviselő úr.

De hogy néhány adatot mondjak önnek, 2013. november 30-áig az MVH a 177 ezer ügyfélből 170 ezer ügyfél részére átutalta a támogatást (Gőgös Zoltán: De mennyit?), körülbelül 140 milliárd forintot fizetett ki. 7 ezer ügyfél maradt fönn a vizsgálati időszakban, a túligénylés, az egymás területére történő ráigénylés, illetőleg annak a vizsgálatnak az eredményeképpen, amelyet ön is itt kifogásolt a parlamentben.

Tisztelt Képviselő Úr! Ha mi nem folytatjuk le azokat a vizsgálatokat, amelyekre ön hivatkozott, akkor most, a mai napon azt a kérdést teszi föl nekem, hogy miért nem vizsgáltuk ki azokat a cégeket, amelyekkel kapcsolatban ön itt interpellált meg azonnali kérdést tett föl a parlamentben, és mi olyan cégeknek fizetünk ki jogtalanul támogatást, amelyekre vonatkozóan ön kérdést tett föl. Tehát én úgy gondolom, képviselő úr, önnek van itt legkevesebb joga ebben a kérdéskörben a parlamentben megszólalni.

Ami pedig az agrárkamarát illeti, tisztelt képviselő úr, nagyon röviden engedje meg, én nagyon jól tudom, hogy önöknek nem tetszik a jelenlegi agrárkamarai rendszer. Az ok nagyon egyszerű: mert kikerült az a klientúra, akit önök tettek oda, azok a képviselők, volt párttitkárok (Közbeszólások, derültség az MSZP soraiban.), téeszelnökök és mindenki, akik az ön érdekeit képviselték az agrárkamarában. (Az elnök csenget.) Természetesen úgy gondolom, tisztelt képviselő úr, hogy ez az agrárkamara most alakult meg márciusban, adjuk meg a lehetőséget, hogy bebizonyítsák, hogy sokkal jobban működik (Az elnök csenget.), mint az önök kormányzása alatt. (Szórványos taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  114  Következő    Ülésnap adatai