Készült: 2020.07.06.02:38:52 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

330. ülésnap (2013.11.27.), 34. felszólalás
Felszólaló Dr. Budai Gyula (Fidesz)
Beosztás vidékfejlesztési minisztériumi államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:03


Felszólalások:  Előző  34  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. BUDAI GYULA vidékfejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Mi tisztában vagyunk azzal, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalmon belül Magyar Zoltánt jelölték ki arra, hogy a Jobbik agráriummal kapcsolatos elképzelését megfogalmazza. Ez elég gyengére sikerült, én úgy gondolom, a Jobbik részéről.

Tisztelettel érdeklődnék, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom a vidéki gazdatársadalom hány százalékát képviseli itt a parlamentben. Mert mi, akiket ön megszólított, akár Jakab elnök úr, akár én, valóban a Magosz tagságát képviseljük, tisztelt képviselő úr, akármennyire nem tetszik önöknek, és higgye el, hogy a Magosz tagsága nagyon jól megvan önök nélkül, és ez a Magosz-tagság, a gazdaköri mozgalom ugyanúgy él és dolgozik, mint bármikor.

Még egy nagyon fontos kérdésem volna önhöz, és itt csatlakoznék Font elnök úrhoz. Az ön által hivatkozott és ön által legitimnek mondott anyaföldvédelmi kerekasztal a gazdák hány százalékát képviseli? Meg tudja ezt mondani? Nem tudja megmondani, képviselő úr. Nemcsak azért, mert nem választott, hanem mert ez egy illegitim szervezet, sehol nincs bejegyezve. A magyar agrárkamara egy köztestület, és ha ön még ezerszer el fogja is mondani, akkor is egy jogszerűen lefolytatott választás eredményeképpen választották meg azokat a kamarai tisztségviselőket, akiket ön most itt az elmúlt fél órában ócsárolt, becsmérelt, és egyenlőségjelet tett a gazdaszervezet vezetői és a kamarai vezetők között.

Tehát, tisztelt képviselő úr, a politikai kultúrának van egy bizonyos, hogy így mondjam, alja, de amit ön csinál, az már ez alatt a - hogy így mondjam - mélység alatt van ezzel a kijelentésével.

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  34  Következő    Ülésnap adatai