Készült: 2021.04.23.09:27:47 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

240. ülésnap (2001.11.12.), 128. felszólalás
Felszólaló Dr. Csáky András (MDF)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:32


Felszólalások:  Előző  128  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. CSÁKY ANDRÁS (MDF): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Ház! Az elmúlt hét elején az elektronikus és írott sajtó vezető helyen tájékoztatta a közvéleményt, hogy Medgyessy Péter bankár, MSZP-s politikus látogatást tett az egyik fővárosi egészségügyi intézményben. Az ember önkéntelenül elgondolkozott azon, mit keresett egy kórházban. Egy barátja betegedett meg és azt látogatta? (Közbeszólások az MSZP soraiból.) Nem hiszem; az a magánszférának egy olyan szintje, amit nem illik nyilvánosság elé tárni. (Dr. Kosztolányi Dénes: Viagrát...) Kampányolt? Ez sem valószínű, hisz az MSZP felkészült, "vastag" jogi szakértővel rendelkezik (Derültség a Fidesz soraiban.), aki bizonyára felvilágosította, hogy a rendszerváltoztatás óta közintézményben, munkahelyen politikai pártok nem működhetnek, politikai kampánytevékenységet nem folytathatnak. Bár nem kizárt, feléledtek a régi reflexek, a hatalom megszerzése érdekében a törvényeket is figyelmen kívül lehet hagyni.

 

 

(14.40)

 

Netán pályát kíván módosítani és a kényelmes, igen jól fizető bankárszakmát az egészségüggyel kívánja felcserélni? Ez sem lehetséges, mert akkor inkább a Hárshegyet látogatta volna meg, vagy látogattatták volna meg vele. (Felzúdulás az MSZP soraiban. - Taps és derültség a kormánypártok soraiban.) Egyáltalán, milyen osztályon vizitelt? A közreadott képek alapján biztosan kijelenthető, nem a patológián. (Derültség a Fidesz soraiban.) Pedig ha őszintén érdeklődik az egészségügy iránt, javaslom, ott tájékozódjon, ott mindenre választ kap. (Francz Rezső: Te is láttad?) Gyerekosztály sem jön szóba, mert gyermekkórházban már korábban vizitált. Kollégáim többségével a nőgyógyászatra tippeltünk. (Derültség a kormánypártok soraiban.) Megjegyzem, nagyon sajnálom, hogy nem akkor támadt ingere az egészségügy tanulmányozására, amikor pénzügyminiszter volt, talán nem itt tartanánk.

A szóba jövő lehetőségek közül a vizit indokaként már csak egy maradt hátra: Medgyessy bankár tanulmányozta a tisztelt Házban épp tárgyalás alatt lévő intézményi törvényt. Elvbarátaival ellentétben nagyon jónak tartja azt, és a hatálybalépést követően, úgy gondolja, ő is élni fog az általa vélt lehetőséggel. (Kósáné dr. Kovács Magda: Szégyellje magát!)

Ezért kérdezem a miniszter urat: számíthat-e egészségügyi vállalkozói engedélyre Medgyessy bankár, avagy mit tehetnek egészségügyi intézményeink az önjelölt miniszterelnök-jelöltek vizitelési ingere ellen? Kíváncsian várom válaszát. (Taps a kormánypártok soraiban. - Keleti György: Ízléses, szép felszólalás volt!)

 
Felszólalások:  Előző  128  Következő    Ülésnap adatai