Készült: 2020.07.06.05:43:15 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

92. ülésnap (2007.09.25.), 110. felszólalás
Felszólaló Révész Máriusz (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:12


Felszólalások:  Előző  110  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Szabó Zoltán Képviselő Úr! Ezt azért ön sem gondolja komolyan, hogy a PISA-mérésben, mondjuk, az alsó tagozatosok azért teljesítettek idén rosszabbul, mint öt évvel ezelőtt, mert Orbán Viktor valami ármányt elkövetett. Ez már egy kicsit régi lemez, tehát szerintem legyen túl rajta. Hiller István egyébként egészen világosan beszélt.

Tisztelt Képviselőtársam! Ön ezt most komolyan gondolja, hogy azzal, hogy mondjuk, a tandíjat bevezetik az egyetemeken, főiskolákon, a szegényebb sorból származó családok gyermekeinek esélyeit ezzel megnövelik? És erről is a négy vagy öt évvel ezelőtti folyamatok tehetnek?

Én tehát azt gondolom, hogy egy kicsit azért komolyabban kellene venni a parlamentet, és komolyabban kellene venni a nézőket. Ha Hiller István elmondja, hogy öt év alatt minden szegmensben romlott az oktatás színvonala, növekedtek a különbségek, romlott az esélyegyenlőség, nehezebben jut ma be egy gyerek iskolába, mint öt évvel ezelőtt, ezekről nem a polgári kormány tehet. Ezekről kizárólag az önök felelőtlen oktatáspolitikája tehet! (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  110  Következő    Ülésnap adatai