Készült: 2020.07.02.21:31:29 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

79. ülésnap (2007.06.05.), 104. felszólalás
Felszólaló Révész Máriusz (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:10


Felszólalások:  Előző  104  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Tisztelt Országgyűlés! Azt kell mondanom, hogy nehéz helyzetben vannak szocialista képviselőtársaim, amikor védik ezt a törvényt. Azt gondolom, hogy így sem könnyű már bemenniük egy óvodába, egy iskolába vagy egy szociális intézménybe, pedig még ezt a törvény el sem fogadtuk.

Képviselőtársam, Gúr Nándor magasabb szintű szolgáltatásról beszélt. Babák képviselőtársam ezt egyszerűen hazugságnak nevezte. Én egy kicsit visszafogottabban fogalmaznék, és egy önöknek kedves embert idéznék, aki valahogy úgy fogalmazott, úgy szokott fogalmazni, hogy nyilvánvaló, hogy amit mondanak, egyszerűen nem igaz.

Ez a törvény nem magasabb szintű szolgáltatásról szól, ez a törvény egyszerűen a pénzkivonásról szól. Körülbelül a törvénytervezet indoklásának harmadik mondata úgy hangzik, hogy "a törvénytervezet csökkenti a foglalkoztatás, különösen a munkáltatói jogviszony megszüntetésének költségét".

Tisztelt Képviselőtársaim! Önök tehát gyakorlatilag ezzel a törvénytervezettel nem minőségi irányba akarnak elmozdulni, hanem egyszerűen pénzt akarnak kivonni. Ráadásul le is írták a törvénytervezetben. Az van az indoklásban, hogy csökkenteni akarják a foglalkoztatás, különösen a munkáltatói jogviszony megszüntetésének költségeit.

Tisztelt Képviselőtársaim! Azt gondolom, hogy ne próbáljuk becsapni a választópolgárokat. Egyszerűen arról van szó, hogy rossz helyzetben van a költségvetés, és önök most ezzel a négy törvénytervezettel pénzt akarnak kivenni ebből a szférából. Nem kell mellébeszélni, ez a törvénytervezet lényege. Mindannyian tudjuk, Répássy képviselőtársam elmondta, hogy nem nagyon találni ebben a törvénytervezetben olyan momentumokat, olyan megfogalmazásokat, amiből következne, hogy ennek a közszolgáltatásnak a színvonala az elkövetkező időszakban emelkedni fog. Nem, képviselőtársaim, ha ezt a törvényt elfogadjuk, a közszolgáltatások színvonala az elkövetkező időszakban csökkenni fog. Az a kérdés, hogy kicsit vagy pedig nagyon. Azt is mondhatnánk: nem kicsit, nagyon. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  104  Következő    Ülésnap adatai